Horká náruč Maroka v Centru Fotoškoda

13.03.2011 08:53

V minigalerii Centra Fotoškoda bude 28. března 2011 zahájena výstava nazvaná Expedice Maroko 2010. Návštěvníci budou moci až do 9. dubna obdivovat marockou přírodu, život místních obyvatel nebo specifickou orientální architekturu, tak jak je na svých snímcích zachytilo osm členů ze skupiny FotoDružina. Na výstavě bude k vidění 70 fotografií převážně ve formátu 60x45 cm a panoramatické snímky 100x35 cm. Slavnostní vernisáž je naplánována na 28. března 2011 od 17 hodin.

Na fotoexpedici po středním Maroku se FotoDružina vydala v dubnu roku 2011. Stejně jako u předchozích výjezdů se fotografové zaměřili na přiblížení části země, která nepatří mezi nejfrekventovanější turistické destinace. Skupina byla ubytována 70 km od Marrakache na typické farmě Atlas, kterou provozuje česko-marocký pár Karolina Mathauserová a Abi Kossai. I díky jejich pomoci bylo možné pořídit neobvyklé fotografie z marockých vesnic a rodinného života berberů. Snímky z Expedice Maroko 2010 mohli obdivovat návštěvníci výstavních prostor v Ostravě, Zlíně, Roztokách a naposledy v Poděbradech.    

FotoDružina je tvořena převážně absolventy školy digitální fotografie společnosti Centrum FotoŠkoda. FotoDružina organizuje fotoexpedice jak po České Republice, tak i v zahraničí (Černá Hora, Chorvatsko, Slovensko). Z většiny expedic pak pořádá výstavy a přednášky, uveřejňuje své fotografie v časopisech (FotoVideo a DIGI Foto). Na svých fotografiích se snaží o zachycení každodenního života lidí v daných zemích a míst, která běžným turistům, kteří cestují s cestovní kanceláří, jsou nedostupná. Zatím poslední realizovanou výstavou byly Černohorské obrazy, které mohli obdivovat návštěvníci v Praze a posléze i na dalších místech České republiky.


Prodejna - minigalerie:
Vodičkova 37, Praha 1
www.fotoskoda.cz

* Otevřeno:
  Po–Pá 9.00–20.00,
  So 10.00–18.00

* Telefon:
  222 929 029
* E-mail:
  info@fotoskoda.cz

 

Autor: Jana Zbortková

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Výstava - Horká náruč Maroka v Centru Fotoškoda

Horká náruč Maroka v Centru Fotoškoda

Horká náruč Maroka v Centru Fotoškoda

Horká náruč Maroka v Centru Fotoškoda

Horká náruč Maroka v Centru Fotoškoda

Horká náruč Maroka v Centru Fotoškoda


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz