Svatojánské Navalis 2011

26.04.2011 14:58

Dovolte, abychom Vás informovali o kulturní neziskové akci Svatojánské NAVALIS 2011 konané 15. Května 2011 na řece Vltavě u Karlova mostu. Tento velkolepý vodní špektákl, je již po tři sta let součástí pražského kulturního života a I v novodobé obnovené tradici divák může poznat atmosféru barokního genia loci hlavního města.

 Na hladině Vltavy bude pod Karlovým mostem k vidění koncert barokní hudby, pod taktovkou a hudební dramaturgií Václava Hudečka, přenášený Českou televizí. Večerem budou provázet páter Prokop Siostrzonek a Lucie Výborná. Diváci celé představení budou moci sledovat jak z přilehlých břehů a mostů, tak přímo z vodní hladiny, na které budou umístěny plovoucí barokní občerstvovny. Součástí akce bude žehnání a křest čtyřech kněžských zvonů, které budou spuštěny na hladinu Vltavy přímo z Karlova mostu. Na závěr oslav bude odpálen z vodní hladiny největší benátský ohňostroj Redentore, který z Itálie dovezou gondoliéři z města na laguně.

 Přijeďte na lodi, přijďte do procesí a přijďte ochutnat benátské speciality na hladině Vltavy u příležitosti svátku nejslavnějšího českého světce, Jana Nepomuckého.

 

Autor: Jan Doležal

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz