Jarní výlet Dětenice - pro všechny, kteří rádi nahlížejí do minulosti, "Skotské skotačení"

14.05.2010 10:05

Dětenice na Jičínsku připravily pro své návštěvníky další netradiční akci. V sobotu 15. května se hosté, kteří přijdou do zámecké zahrady, octnou ve Skotsku. Akce s názvem SKOTŠTÍ ČERVENOKABÁTNÍCI začíná v 11 hodin dopoledne a končí v 17 hodin.

SKOTSKÉ, SKOTAČENÍ V DĚTĚNICÍCH

V programu vystoupí mimo jiné Václav Rout, jeden z našich prvních a nejlepších hráčů na skotské dudy a velký propagátor skotské hudby u nás. Pro návštěvníky budou také připraveny ukázky tradičních skotských tanců v podání Caledonian Clubu, který je jediným tanečním spolkem v České republice, jenž svou činnost zaměřuje výhradně na skotské tance. Pánové a dámy v sukních Vás naučí základní kroky skotských tanců a vyzvou Vás do kola.


Tanec a hudba však nebude jedinou atrakcí, která je pro návštěvníky v Zámeckém resortu Dětenice připravena. Budete moci zhlédnout umění dravých ptáků, šermířská vystoupení situovaná do období počátku napoleonských válek společnosti Batalion sv. Martina, která představí 79 skotský regiment- skotský oddíl v anglických službách. Připraveny budou také dělostřelecké ukázky.


Po programu se můžete občerstvit a pobavit ve Středověké krčmě, kde na Vás čeká drsné přivítání, středověké prostředí, lahodná krmě a večer také speciální středověký program plný tance, ohně a nejednoho překvapení.


O překvapení není nouze ani ve Středověkém hotelu, který s krčmou sousedí. V recepci Vás přivítá mnich nebo čarodějnice a do pokoje Vás po dřevěných schodech dovede za světla louče trpaslík. Spočinout můžete v pokoji, který je provoněný levandulí a obložený dřevem. Večerní koupel pod konví bude jistě také patřit mezi nezapomenutelné zážitky.

více informací: www.zamekdetenice.cz

Autor: TZ Zámek Dětěnice

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 24.04.2024

Svátek má Jiří

Citát pro dnešní den

Nikdy nemůžete změnit minulost, můžete však vytvářet přítomnost.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz