Náš letní Tip - Želivské kulturní léto, festival Musae Siloenes

13.07.2010 19:40

Želiv – Ubytovací kapacity kláštera v Želivě sotva stačí zájmu návštěvníků, kteří chtějí dovolenou strávit právě v historickém prostředí u Premonstrátů v srdci Vysočiny. Jednou z příčin velkého zájmu je letní kulturní festival Musae Siloenes – Želivské kulturní léto 2010, který začal minulou sobotu a potrvá až do 4. září.

„Návštěvníci kláštera spojili svou letní dovolenou s možností navštívit koncerty a program letního kulturního festivalu, který si v klidu vychutnají a poté nemusí nikam pospíchat. Mohou se ubytovat a zážitky z koncertu nechat doznít na nočních prohlídkách kláštera s průvodcem,“ vyzdvihuje tuto novinku umělecká ředitelka festivalu Musae Siloenes Marika Pečená.  Festival je zaměřen hlavně na klasickou hudbu, ale na své si přijdou i jazzoví fanoušci.

Velkým lákadlem film z klášterního prostředí

 Zajímavou novinkou festivalu je vystoupení dvou varhaníků, Petra Žáka a Františka Macka, kteří zahrají na barokní chórové varhany z roku 1734 v klášterním kostele Narození Panny Marie. Velký zájem bude o projekci filmu z prostředí protialkoholické léčebny, který se v Želivě natáčel před více jak dvaceti lety pod taktovkou režiséra Dušana Kleina.

 „Je předčasné počítat, kolik zájemců se rozhodne celkem navštívit pořádané koncerty. Celkově ale očekáváme tisíce návštěvníků kláštera a doufáme, že nabízený program festivalu si najde své příznivce, kteří si díky němu najdou cestu do Želiva,“ přemýšlí Pečená. Její úvahy už teď potvrzují lidé, kteří si v hojném počtu rezervují pokoje i vstupenky na koncerty. Dalším lákadlem je také volným vstup na noční prohlídky kláštera s průvodcem po vybraných koncertech.

Kontakty a inforamace na: www.zeliv.eu

 

 

Autor: TZ klášter Želiv

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz