Parním vlakem - s Posázavským pacifikem za zlatým pokladem a zámek Jemniště

18.04.2010 21:24

V sobotu 29.května 2010 vyjede z nádraží Praha Braník na trať legendárního „Posázavského pacifiku“ parní vlak v čele s parní lokomotivou 434.2186 „Čtyřkolák“ z roku 1917. Parní vlak projede nejkrásnější trasu „Posázavského pacifiku“. Kromě překrásného okolí železniční tratě vybudované v kaňonu řeky Sázavy s několika tunely a kamennými viadukty mohou cestující z parního vlaku navštívit mnoho kulturních akcí a památek v Posázaví.

Posázavský pacifik

V Jílovém u Prahy stojí za návštěvu Regionální muzeum těžby zlata v Čechách, kde od 1.května  probíhá výstava,  ke 110 letů tratě „Posázavského pacifiku“, která návštěvníkům přiblíží  historii, projektování samotné stavby železniční trati a rozvoj jejího provozu od počátku až po současnost. Pro cestující z parního vlaku bude vstup na výstavu zdarma a poskytnuta 50% sleva pro vstup do muzejních historických zlatých štol. Nedaleko zastávky Krhanice se nachází vojenské technické muzeum Lešany. Vstup do muzea a na program je zdarma. Ve stanici Týnec nad Sázavou lze navštívit Týnecký hrad nebo nedalekou zříceninu hradu Zbořený Kostelec. Z konečné v Postupicích lze navštívit zámek Jemniště. Parní vlak bude sestaven z historických vozů 3. třídy s dřevěnými lavicemi včetně vozu bufetového.

Podrobnější informace o cenách jízdného a jízdním řádu obdržíte v osobní pokladně na nádraží Praha Braník, kde bude od 30.4.2010 zajištěn i předprodej jízdenek a místenek a to denně od 7 do 18 hodin. Rezervace jízdenek a místenek nezajišťujeme. Další informace obdržíte na tel. číslech 972 228 853, 972 228 101, e-mail: pavlik@zst.cd.czwww.parnijizdy.ic.cz.

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 16.04.2024

Svátek má Irena

Citát pro dnešní den

Život je jako divoký tygr. Můžeš si lehnout a položit si jeho tlapu na hlavu, nebo ho osedlat a jet na něm.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz