Praha Tip - výlet parním vlakem na Křivoklát na KŘIVOKLÁNÍ - a do železničního muzea v Lužné u Rakovníka

22.09.2009 18:38

V sobotu a v neděli 17. a 18.řijna 2009 vyjede v  9.15 hod. z Prahy Braníka rychlíková lokomotiva ALBATROS 498.022) z roku 1947 v čele parního expresu na akci KŘIVOKLÁNÍ na hradě Křivoklát. Příjezd na Křivoklát je plánován v 11.26 hod. Parní vlak bude z Křivoklátu pokračovat přes Rakovník do železničního muzea v Lužné u Rakovníka kam přijede ve 12.30 hod.

Praha Tip - výlet parním vlakem na Křivoklát na KŘIVOKLÁNÍ - a do železničního muzea v Lužné u Rakovníka

Křivoklání 2009 je mezinárodním festivalem šermu, písní a divadla. Je přehlídkou především středověkých soubojů, dobové hudby a ukázkou středověkých řemesel. Celou akci pořádá hrad Křivoklát ve spolupráci s profesionálními šermíři agentury MERLET. K vidění budou šermířské turnaje, hudební vstupy a nebude chybět ani zevrubný popis mučících metod a poprav, které návštěvníkům osvětlí sám Mistr popravčí.

Ke Křivoklání patří neodmyslitelně také řemeslnický jarmark. K vidění budou mistři kováři, hrnčíři, skláři, řezbáři, koželuhové, tkalci, košíkáři či svíčkáři. Zkusit si můžete střelbu z luku či kuše. V několika tavernách je možno ochutnat teplou medovinu, svařené víno, domácí slivovici, opékanou slaninu, buřty, placky či turecký med.
V železničním muzeu v Lužné u Rakovníka je možno zhlédnou expozici o historii železnice v Čechách, rozsáhlou sbírku lokomotiv a železničních vozidel, modelové kolejiště a je zde provozní průmyslová úzkorozchodná železnice.

Parní vlak bude sestaven z historické patrové soupravy a historických vozů 3. třídy s dřevěnými lavicemi včetně vozu bufetového.  Kromě občerstvení zde bude v prodeji i pamětní pohled „Výlet na Křivoklát“ a pro zájemce bude k dispozici razítko vydané u příležitosti parní jízdy. Předprodej jízdenek a místenek (pro úsek Praha – Křivoklát) probíhá v železniční stanici Praha Braník  denně od 7 do 18 hodin. Jízdenky bez místenek a jízdenky pro úsek Křivoklát - Lužná u Rakovníka je možno zakoupit přímo ve vlaku u průvodčích.

Podrobnější  informace v žst. Praha Braník na tel.: 972 228 853 (pokladna), nebo 972 228 101 (dozorčí). E-mail: pavlik@zst.cd.cz
 Plakát s podrobnějšími informacemi (včetně cen jízdenek a JŘ) bude k dispozici na internetové adrese: www.parnijizdy.ic.cz .

V roce 2009 se parní expres vydá na Křivoklát ještě 12.12. na Advent na Křivoklátě.

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz