Svojanov – strašidla až příště, dnes divadelní pouť, náš Tip program na výlet

04.08.2009 20:36

Na svých toulkách po Česku jsme dojeli také na hrad Svojanov nedaleko Poličky. Svojanov nechal někdy kolem roku 1265 postavit český král Přemysl Otakar II., aby střežil zemskou stezku, obchodní cestu z Litomyšle do Brna.

Svojanov – strašidla až příště, dnes divadelní pouť, náš Tip program  na výlet

Neměli jsme mnoho času hrad prohlédnout, už vzhledem k počasí, které tentokrát nepřálo zejména procházkám v okolí hradu, kde jsou umístěny voliéry s dravými ptáky a kde se volně pase stádo kamerunských koz. Proto jsme se rozhodli, že se na hrad ještě během prázdnin vrátíme.
Proč tedy psát o hradu dvakrát? Na hradě se totiž ve dnech 8. – 9.8.2009, tedy tuhle sobotu a neděli, koná divadelní pouť.

Program na hradě Svojanov nás zaujal natolik, že se rádi pojedeme podívat a vás i s vašimi dětmi zveme také. Začíná se v sobotu v 11 hodin pohádkou Princezna na hrášku, a pak pokračují programy a pohádky pro děti, jako třeba Baba Yaga, O dvanácti měsíčkách, Honza a drak a další,  až do 19 hodin. Pak si přijdou na své i dospělí, mohou vidět hru studentů AMU Za sklem, poslechnout si Komorní houslový koncert Lukáše Kuty, písničky Jany Šteflíčkové, pobavit se s programem Na Stojáka Ester Kočičkové a Lukáše Pavláska.
Jedním ze zvláštností, na které se velmi těšíme, bude jistě vystoupení afrického tanečníka Kaolacka, kterého jste již v České republice měli možnost vidět.

Představení pokračuje i po 22 hodině žonglérskou luminiscenční i ohňovou show pan Václava (Vašek Jelínek), vystoupí skupina HI-FI a Photolab.
V neděli je pak připraven od 12 hodin opět pohádkový program pro děti, prohlédnou si můžete i středověké tržiště, řemesla a samozřejmě hrad.

O historii hradu ani o strašidla vás neošidíme, nemusíte se bát. Na hrad se budeme vracet už i proto, že se zde koncem srpna, ve dnech 22. – 23.8.2009 koná další zajímavý program, Pocta Záviši z Falkenštejna jako připomínka výročí jeho popravy. Tento český šlechtic je zcela jistě zajímavou postavou našich dějin jako výrazná a silná osobnost, kterého poháněla jak láska, tak bezpochyby i ctižádost a touha po moci.

www.svojanov.cz

Autor: Iva Kočová

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 20.04.2024

Svátek má Marcela

Citát pro dnešní den

Udělej co můžeš, s tím, co máš, tam, kde jsi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz