Tip na výlet, Kochánky - Za krásami dolního Pojizeří do Kochánek

16.05.2010 12:03

Malebná krajina kolem dolního toku Jizery je přímo ideální na strávení aktivní dovolené nebo víkendu. Oblast je bohatá na historické památky, ke kterým vás dovedou nenáročné cyklotrasy. Za zmínku stojí romantická zřícenina hradu Dražice nebo barokní zámek v Benátkách nad Jizerou. Pár kilometrů je to do Staré Boleslavi, k původnímu hrobu sv. Václava v kryptě sv. Kosmy a Damiána nebo do Brandýsa, jehož lovecký zámek s oblibou navštěvoval císař Rudolf II.

V samém srdci dolního Pojizeří, necelých 40 km od Prahy, leží obec Kochánky. Zdejší moderně vybavená ubytovna s restaurací Na hřišti nabízí příjemné ubytování pro aktivní rodiny i jednotlivce ve 2 a 3 lůžkových pokojích. Nekuřácká restaurace se salonkem má kapacitu 85 míst, venkovní terasa naláká ke grilování až 100 sedících hostů. U restaurace jsou připravená hřiště na fotbal, nohejbal, volejbal i tenis, unavení návštěvníci můžou relaxovat u petanque nebo ruských kuželek.

Obcí Kochánky prochází páteřní "Krajířská" cyklotrasa, na kterou se napojují všechny stezky v Pojizeří a po nichž se dostanete do Prahy i do Krkonoš. Pokud se na svých cestách dostanete až do Pojizeří, nezapomeňte navštívit kocháneckou restauraci. Odměnou vám bude pohodové posezení a útulné ubytování.

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz