Vlak na Dobříš - tip na výlet, v čele vlaku pojede parní lokomotiva z roku 1917

11.04.2010 21:53

V sobotu 22.května vyjede z nádraží Praha Braník parní lokomotiva řady 434.2186 z roku 1917 v čele historického vlaku do Dobříše. Vlak zastaví ve stanicích Praha Zbraslav, Vrané nad Vltavou, Měchenice, Čísovice, Mníšek pod Brdy a Malá Hraštice.

Vlak na Dobříš

Doba potřebná pro doplnění vody do parní lokomotivy v ŽST Měchenice bude vyplněna písničkami skupiny DIXIE STARS Honzy Kašpara. Po příjezdu do žel. stanice Dobříš ve 12.24 hod. je v prosto-rách nádraží připraven koncert skupin VLAK NA DOBŘÍŠ a ELDORADO.

Kromě koncertu na dobříšském nádraží je možno navštívit dobříšský zámek s galerii, unikátními interiéry a překrásnou francouzskou zahradou. Pro cestující parního vlaku je připravena sleva 50% na vstupence do zámku a do zahrady bude vstup zdarma. Na zámku je expozice s výstavou historických motocyklů na kterou je po předložení jízdenky z parního vlaku rovněž vstup zdarma. V centru města Dobříše se konají tradiční MÁJOVÉ SLAVNOSTI. Mezi nádražím – zámkem a centrem města bude zavedena bezplatná kyvadlová autobusová doprava.

Ve 14.00 se parní vlak vydá na výletní jízdu z Dobříše do Malé Hraštice a zpět.  Návrat do Prahy je plánován v 17:08 hod. s odjezdem z Dobříše v 15.35 hod. Tradičně bude v soupravě parního vlaku zařazen i bufetový vůz. Připraveno je pamětní razítko.
 

Bližší informace obdrží zájemci na tel. 972 228 853 a 972 228 101. www: parnijizdy.ic.cz E-mail : pavlik@zst.cd.cz. Předprodej jízdenek a místenek bude zahájen od 23.dubna v osobní pokladně na nádraží Praha Braník denně od 7 do 18 hodin. Rezervace jízdenek není možná.

Podrobnější informace : www.parnijizdy.ic.cz

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz