Lesní Slavnosti Divadla na obzoru –

24.07.2009 14:38

Závěr letošního projektu Řevnické kulturní léto bude, stejně jako loni, patřit přehlídce profesionálního divadla. 24. až 28. srpna proběhne v řevnickém Lesním divadle již pátý ročník divácky velmi atraktivního divadelního festivalu Lesní Slavnosti Divadla, neboli zkráceně a omamně LSD.

Lesní Slavnosti Divadla na obzoru –

V pěti dnech se návštěvníkům představí jednak již tradiční účinkující, soubor Dejvického divadla, jemuž budou patřit první čtyři dny festivalu, a také festivalový nováček Balet Praha – Pražský komorní balet Pavla Šmoka, který celou letošní přehlídku uzavře.

Divadelní menu letošního jubilea slibuje v pravdě vynikající zážitky. Titulem, který zahájí pátý ročník LSD není nic jiného než hra „Teremin" v režii Petra Zelenky s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Hra se zaměřuje naživot ruského vynálezce Lva Sergejeviče Teremina, jehož vynález „thereminvox", zařízení vydávající tóny na principu elektromagnetického vlnění, původně koncipovaný jako alarm, ale nakonec používán jako netradiční hudební nástroj, inspiroval Rogera Mooga k sestrojení syntezátoru.

„Dračí doupě", tak se jmenuje nejen česká stolní fantasy hra na hrdiny, ale i druhý titul letošních Lesních Slavností a ne náhodou. Ve hře z pera slovenského dramatika Viliama Klimáčka vyprávějící o setkání dvou dávných kamarádů, se do reálného světa citelně prolíná prostředí známé právě příznivcům fantasy a science-fiction. Tajuplný příběh s řadou dějových zvratů slibuje zajímavou podívanou.

Fakt, že soubor Dejvického divadla má neobyčejný cit pro díla ruských autorů, není třeba nijak dále rozvádět. Je tomu prostě tak a návštěvníci minulých ročníků LSD se o tom mohli několikrát přesvědčit. Z tohoto důvodu se na prkna Lesního divadla opět vrací inscenace „Bratři Karamazovi" od Fjodora Michajloviče Dostojevského v dramatizaci Evalda Schorma. Na pozadí příběhu starého Karamzova a jeho synů čelících obvinění z otcovraždy otevírá tento titul obecnější témata o střetu člověka s okolím a též o tom, kam až lze v lidském počínání zajít.

Posledním titulem z repertoáru Dejvického divadla pro letošní jubilejní LSD je hra „39 stupňů" v režii Davida Ondříčka na motivy stejnojmenného filmu mistra napětí Alfreda Hitchcocka, který se inspiroval románem Johna Buchana. Příběh pojednává o muži, který se podivnou hrou osudu zaplete do životu nebezpečného světa tajných služeb, když je v jeho bytě zavražděna neznámá agentka a on sám se stává hlavním podezřelým. Toto představení je rezervováno pro obchodní partnery pořadatelské agentury MMC Praha, není přístupné veřejnosti.

Úplného závěru pátých Lesních Slavností Divadla se letos zhostí Balet Praha – Pražský komorní balet Pavla Šmoka, který na prknech Lesního divadla divákům představí baletní adaptaci známé komedie del arte „Sluha dvou pánů" z pera italského dramatika Carla Goldoniho. Nutno podotknout, že toto závěrečné představení je jistým mezníkem v historii LSD, neb je to úplně poprvé, co byl do dramaturgického rámce festivalu zahrnut právě balet.

Závěrem něco praktických informací. Jednotlivá představení začínají vždy ve 20:00 hodin. Vstupné je 250 Kč. Více
informací o akci Lesní slavnosti divadla na www.divadlovlese.cz. Festival pořádá agentura MMC Praha s.r.o.,
www.mmcpraha.cz

Pokud máte zájem o více informací o festivalu Lesní slavnosti divadla, prosím, kontaktujte Terezu Erbenovou
telefonicky na 239 043 142, nebo mailem na :

t.erbenova@mmcpra­ha.cz

zdroj TZ . Lesní slavnosti divadla

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Lesní Slavnosti divadla - 2009 - DD Dračí doupě


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.04.2024

Svátek má Jaroslav

Citát pro dnešní den

Štěstí potichu vchází dveřmi, které jsi nechal otevřené.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz