Karel i Božena on-line - velký webový projekt městské knihovny v Praze

24.10.2009 05:51

Praha (Pressweb) - Městská knihovna v Praze připravila další ze svých velkých webových projektů

V úterý 20. října 2009 byly spuštěny stránky s kompletním dílem Boženy Němcové v elektronické podobě www.mlp.cz/bozenanemcova/.

Tyto stránky obsahují kompletní dílo Boženy Němcové, jehož elektronickou podobu vytvořila a Městské knihovně v Praze laskavě poskytla společnost www.digiBooks.cz. Kromě možnosti volného stažení knih v sedmi různých formátech, lze na stránkách nalézt také řadu dalších informací, které se vztahují k životu či dílu Boženy Němcové. Čtenáři si tedy mohou přečíst na monitoru počítače či prostřednictvím mobilního telefonu nejenom Babičku nebo rozsáhlou Korespondenci, ale také zde naleznou podrobný životopis Boženy Němcové, odkazy na knihy o Boženě Němcové ve fondu Městské knihovny v Praze či odkazy na překlady jejích děl do jiných jazyků.

Božena Němcová je třetím velkým webovým projektem Městské knihovny v Praze. V elektronické podobě již byl zpřístupněn historický pragensijní fond a také kompletní dílo Karla Čapka. A právě za zpřístupnění Čapkova díla získala Městská knihovna v Praze 8. října 2009 Cenu Ministerstva kultury Knihovna roku 2009 v kategorii „Významný počin v poskytování veřejných knihovnických a informačních služeb“.

Podoba webu však rozhodně není konečná a v nejbližší době se zde objeví řada novinek. „Připravujeme ke zpřístupnění například první vydání Babičky a také její vydání exilové“, uvádí koordinátorka webových projektů MKP Kateřina Bajo, „v digitální knihovně Městské knihovny v Praze by se pak ještě v letošním roce měly objevit další dvě novinky – a to soubor povídek A.C.Doyla o Sherlocku Holmesovi a před vánocemi

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz