Koncert v Národním divadle - Skupina Čechomor zahajuje předvánoční turné

19.11.2010 23:38

Hudební skupina Čechomor v rámci  Kooperativa Tour 2010 pokračuje sérií předvánočních koncertů. Vystoupí celkem na 6 pódiích po celé České republice a k tomuto počinu si přizvala mladou talentovanou zpěvačku Ewu Farnou spolu s ryze dámským smyčcovým kvartetem Gadrew Way v aranžích Jana Kučery.

Koncert v Národním divadle -  skupina Čechomor

Toto turné s motem „Podpořte s námi Pomocné tlapky“ je již čtvrtý rok společným projektem skupiny Čechomor a pojišťovny Kooperativa. Výtěžek z prodeje propagačních předmětů a dárcovských zpráv DMS je určen pro úhradu nákladů spojených s výchovou a výcvikem asistenčních psů, kteří pomáhají tělesně postiženým občanům. „Spojení Čechomoru s Pomocnými tlapkami se ukázalo být dobrou volbou. Vážíme si toho, že jsme mohli spojit s tak významnou kapelou charitativní projekt. Pojišťovna Kooperativa sama podporuje Pomocné tlapky již osmým rokem. Věříme, že Vánoční koncert svým netradičním pojetím v Národním divadle potěší všechny fanoušky.“, uvedl ředitel úseku marketingové komunikace a vývoje produktů Ing. Milan Medek pojišťovny Kooperativa. 

V rámci Kooperativa Tour 2010 bude možno skupinu Čechomor vidět, a hlavně slyšet, na 6 místech České republiky. Koncertní šňůra odstartuje 5.12. v Opavě a bude pokračovat v těchto termínech a lokacích: 6.12. Ostrava, 7.12. Svitavy, 8.12. Zlín, 18.12. Praha, 19.12. Brno.

Hostem celého turné se stala 17-ti letá zpěvačka Ewa Farna, která se do povědomí českých posluchačů dostala v roce 2006 svým singlem „Měls mě vůbec rád“.
„Ewa s Čechomorem spolupracovala už na albu Pověsti slezských hradů a zámků a tak její přizvání na předvánoční koncerty byl jen další krok v prohlubování této spolupráce. Zároveň nám to umožní oslovit také mladší publikum než jaké doposud na naše vystoupení chodilo,“ upřesňuje důvod zajímavého spojení této mladé umělkyně a hudebního tělesa s více než dvacetiletou zkušeností Karel Holas, houslista skupiny Čechomor.

Po dva roky v Supraphonu postupně vycházely na jednotlivých CD magické příběhy opředené kolem tajuplných míst hradů a zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. V řadě hostů doprovázejících kapelu Čechomor uslyšíme např. Cimbálovou muziku Martina Hrbáče a zpěvačku Ewu Farnou. Ta navíc několik příběhů i vypráví. V nyní připraveném boxu Čechomor Pověsti a písně jsou zkompletována všechna 3 CD, připravený komplet tak obsahuje celkem 21 příběhů a 24 písní.

Turné se může pochlubit i dalším a neméně významným hostem - kvarteto Gadrew Way. Čtveřice dívek s klasickým hudebním vzděláním i praxí. Větší část pozornosti věnují tradiční hudbě různých národů, především portugalskému fado, francouzským šansonům, židovské muzice, muzice finské nebo španělské, ani autorská tvorba není výjimkou. Kvartet v klasickém složení tvoří Gabriela Vermelho - 1. housle, Renata Rolníková - 2. housle, Hana Tomanová - viola a Adriana Voráčková - cello.

Pod aranžmá celého turné se podepsal Jan Kučera - skladatel, klavírista a především dirigent Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Během své kariéry doprovázel řadu výtečných sólistů (např. Václav Hudeček, Dagmar Pecková, Pavel Šporcl). Jako skladatel zasahuje do několika žánrových oblastí. Tvoří kompozice symfonické, komorní, písňové, zároveň píše scénickou hudbu k inscenacím pražských i oblastních divadelních scén a známá je i jeho tvorba v oblasti aranžérské. Jeho umělecké působení zahrnuje téměř všechny hudební směry a proto spolupráci se skupinou Čechomor bere jako další výzvu.

 Vyvrcholením koncertní šňůry budou dva koncerty v Národním divadle dne 18. 12. 2010 v odpoledních a večerních hodinách.

„Součástí koncertů ve zlaté kapličce bude i předání výtěžku z prodeje propagačních předmětů a dárcovských DMS na konto Pomocné tlapky s.r.o., jež je společným projektem skupiny Čechomor a pojišťovny Kooperativa,“ doplňuje František Černý, zpěvák a kytarista kapely Čechomor.

Obecně prospěšná společnost Pomocné tlapky o. p. s. ® se již od svého založení v únoru 2001 zabývá chovem, předvýchovou a výcvikem asistenčních psů. Vycvičené psy předává zdarma do dlouhodobého užívání tělesně postiženým.

Pro návštěvníky koncertů je mimo jiné připravena i projekce krátkého dokumentu, který se pokusí divákům ukázat výchovu a výcvik asistenčních psů i to, jak asistenční pes může pomoci invalidním občanům. Vznik tohoto dokumentu podpořila pojišťovna Kooperativa.


Kontakt:
czechomorpr@gmail.com
Martina Viskupová
PR Manager
www.cechomor.cz

Autor: Martina Viskupová

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz