Ekofestival země - město 15. -17. dubna 2010 a 1. farmářský trh na Jižním městě

07.04.2010 23:37

Praha (Pressweb) - Do kulturního centra zahradaKC se od 15. do 17. dubna vrací ekofestival země-město. Hlavní atrakcí je tentokrát pokus o první farmářské trhy na Jižním Městě, ale i možnost zasadit si vlastní zeleninu nebo založit kompost.

Chytrá a tvůrčí recyklace a moderní ekologie je hlavním tématem letošního ročníku festivalu země-město. Festival zahájí 15. dubna ve 20.00 koncert kapely Neřež s hostující Klárou Vytiskovou a programem složeným z písní legendární kapely Nerez. Hlas Kláry Vytiskové ověnčený cenou Anděl za Objev roku 2008 se do starých a pro mnohé kultovních písniček Nerezu zakusuje s chutí a dává jim novou šťávu, energii a nový život.

„Kapelu Neřež jsme pozvali, protože jejich aktuální program pro nás ideálně splňuje definici chytré a tvůrčí recyklace. Se vším respektem a úctou!“ zdůrazňuje programový ředitel kulturního centra zahradaKC David Kašpar.

Kromě vzdělávacích programů pro děti nebo projekcí filmu Architekt odpadu je hlavním dnem festivalu sobota 17. dubna. Od 11 dopoledne bude v Zahradě probíhat první farmářský trh na Jižním Městě, nebo raději pokus o první takový trh. Nebude totiž exkluzivně věnován jen zemědělcům, k dostání budou i biopotraviny, to vše v komorním obsazení s cílem otestovat zájem místních lidí. Návštěvníci festivalu si budou moci v průběhu dne zasadit sazenice, podílet se na zakládání kompostu nebo výrobě strašáků do pole.

V sobotu 17. dubna v 17.00 pak začíná konference Urban´n´Buran, která představí unikátní projekty se společným tématem ekologie a recyklace. Žilinské kulturní centrum Stanica přijede ukázat, jak postavilo divadlo za použití hlíny, slámy a pivních bas, firma Rema-Systems představí svůj projekt šperků z vysloužilých eletropřístrojů, který funguje pod hlavičkou Trash Made. Valentýn Avramov ze společnosti ENESA, a.s. bude prezentovat nové technologie, které používá Národní divadlo v Praze, aby nakládalo efektivněji s energií.

Festival země—město vzniká za podpory Městské části Praha 11 v produkci obecně prospěšné společnosti Kulturní Jižní Město, o.p.s.

Festival země--město trvá od 15. do 17. dubna. Více informací na www.kczahrada.cz a www.zeme-mesto.cz.

 Program festivalu země—město

Čtvrtek 15. dubna
20:00 – Neřež a Klára Vytisková
Koncert s programem písniček kultovní kapely Nerez

Pátek 16. dubna
20:00 – Architekt odpadu
Celovečerní dokumentární film o architektovi Michaelu Reynoldsovi.

Sobota 17. dubna
11:00 – 1. farmářský trh na Jižním Městě
Čerstvé potraviny přímo od soukromých zemědělců.

14:00 – Fair-trade Jižní Město
V rámci festivalu vznikne na zahradě Zahrady opravdové zeleninové pole! Každý bude mít možnost přijít, vybrat sazenici, pojmenovat ji podle svého a zasadit si ji. Pak už jen můžete sledovat, jak se sazenici daří.

14:00 – Public gardening
Přijďte zasadit kytku a udělat místo, kde žijete, o něco příjemnější. Sázení proběhne v okolí Zahrady.

15:00 – Království
Divadelní představení pro děti od 4 let – divadlo Vyrob si své letadýlko. Za doprovodu Michala Němce z Jablkoně hraje Anička Duchaňová.

16:00 – Odpolední bio-dílna pro rodiče s dětmi
Kompost není jen smradlavá hromada a žížalovník můžete mít i doma. Interaktivní odpoledne s dílnou, kde se děti naučí, jak zacházet s bioodpadem a pomohou KC Zahrada vytvořit kompost.

16:00 – Kreativní dílna Inky Jamrichové
K políčku se zeleninou nutně patří i pořádný strašák. Malá i velká verze strašáků do zelí k výrobě během speciální výtvarné dílny.

17:00 – urban´buran vol.2
Veřejná prezentace projektů zabývajících se tématem recyklace ve veřejném prostoru, v umění či v architektuře. Zajímá vás, jak se staré věci přetvářejí v umění? Chcete objevit nové významy zákoutí veřejného prostoru? Využíváte raději toho, co už je, než toho, co se teprve musí vyrobit? Pak je urban´buran určen právě vám!

21:00 – mash-up disco party
Netřepat, promíchat! Jedinečná hudební party s muzikou, jak jste ji mnohdy neslyšeli. Mashup (nebo také blend, mash up, mash-up či bastard pop) je hudební nahrávka, která se skládá z dvou nebo více písní spojených dohromady. Často je použita melodie z jedné písně a vokály z druhé. Recykluje Ondřej Polák

www.zeme-mesto.cz

 

Autor: ZahradaKC / Kulturní Jižní Město, o.p.s.

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz