Koncert Praha - Hanka Dundrová & The Kids, blues, Blues sklep, pátek 22. 1. 2010, 21.00

20.01.2010 14:08

Když před lety postavil jeden z protagonistů mostecké bluesové scény Petr Karkoška (ex-Blues Bujon) první verzi své kapely BLUES ROCKETS, později přejmenováno na BLUES NO MORE, největším zjevením byla zpěvačka Hanka Dundrová, ztělesnění bluesového drajvu, energie, zkrátka odvazu.

Po několikaleté spolupráci se Hanka – ovšem jen zdánlivě – "vyklidnila" a spolu s kytaristou a zpěvákem Vladimírem Orlovským, který se později stává i jejím životním partnerem, založila akustické folk & bluesové duo TONE DOWN, jehož prvním velkým úspěchem bylo vítězství na BLUES APERITIVU v roce 2004.

V dalších letech Hanka musela své pěvecké aktivity omezit zejména kvůli – jak už to tak u zpěvaček bývá – mateřským povinnostem a v současné době se zvolna vrací na scénu. Návrat v podobě vystoupení na renomovaném festivalu BLUES ALIVE 2009 byl však vskutku povedený, čemuž napovídala i odezva při vystoupení v rámci bloku kapel ve speciálu věnovaném památce legendární Koko Taylor, kde ji doprovodila právě kapela Kids At Work v čele s leadrem, kytaristou a velkou nadějí naší bluesové scény Vítkem Kopeckým, speciálně sestavená pro šumperský festival. Možno říci, že toto první velké, a pro kapelu a Hanku stěžejní vystoupení, odstartovalo novou epochu jak v Hančině životě, tak i této mladé nadějné sestavy.


více informací: www.bluessklep.cz

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz