Koncerty v Praze: Ondra Pivec: Mladý virtuoz “hammonďák” zavítá v dubnu Čech

21.04.2010 07:12

Energický hudebník žijící v New Yorku Vás prostě sejme - svoji upřímností, nadšením, něčím, co neumíte popsat - slovy to nevyjádříte, ale když ho slyšíte hrát, tak Vám to docvakne. Ta jeho energie má svůj původ v hudbě a jeho lásce k ní.

Ondřej Pivec - energický hudebník žijící v New Yorku

Ondřej Pivec pochází z řad odchovanců Jaromíra Honzáka, vynikajícího kontrabasisty a profesora jazzové VOŠ Jaroslava Ježka. Na české hudební scéně se Ondřej pohybuje zhruba od roku 2000, svoji vlastní kapelu Organic Quartet vede od roku 2005. Od té doby poctivě sbíral zkušenosti na různých domácích i zahraničních festivalech, u soukromých lektorů i na organizovaných workshopech. Několikrát sám na těchto workshopech také lektoroval, pravidelně také vyučoval na ZŠ Jana Hanuše v Praze.
Od roku 2009 se pohybuje na newyorské hudební scéně, kde vede soukromé vyučovací hodiny a účastní se také mnoha koncertů s místními hudebníky.

Variabilita tamní hudební nabídky ho inspiruje na každém kroku - nechává na sebe působit černošský gospel, soul, blues i r ‘n b - a to vše se odráží v jeho stylu hraní. Je pořád vynikajícím jazzovým varhaníkem, ale navíc získává punc hudební versatility. Pravidelně koncertuje v American Legion a Showman’s v Harlemu. Jeho hudební génius má konečně prostor se projevit - doufejme tedy, že jeho prozatím pravidelné výlety do Čech neskončí - česká kultura by tak přišla o jedinečného hudebníka, kterých má pomálu - a navíc v tak specifickém nástroji, jako jsou hammondky (tj. Hammondovy varhany).

Novinky a zajímavosti se můžete dočíst na oficiálním webu, ondrejpivec.com, největším zážitkem je však koncert samotný. Ondřej se rozhodl do Čech zavítat mezi 16. dubnem a 15. květnem, tak jej nepropásněte a přijďte se načerpat přívalem jarní energie!

Více informaci www.ondrejpivec.com

Autor: Dominika Janigová

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz