Malostranská beseda - Tip, 11. březen 2010 – John Lee Sanders & The World Blue Band

24.02.2010 17:53

Poprvé ve své kariéře zavítá do České republiky americký zpěvák, saxofonista a pianista John Lee Sanders se svým mezinárodním The World Blue Bandem, hrajícím v sestavě Frank Folgmann (D) - kytara, Gottfried Angerer (AUS) - basová kytara, Jan Kořínek (CZ) - hammond organ a Jeff Boudreaux (USA) - bicí. Českému publiku se představí ve čtvrtek 11. 3. 2010 ve znovuotevřené Malostranské besedě.

John Lee Sanders

V Louisianě se rodí nejzajímavější jazzoví a bluesoví hudebníci na světě a John Lee Sanders není výjimkou. Pochází z hudební rodiny, jejíž tradice sahá až do období vzniku blues v Memphisu. Sanders se jako uznávaný zpěvák a hráč na klavír a saxofon stal jedním z nejlepších skupinových hráčů a producentů, a to i v oblasti klávesových, saxofonových a dalších dechových aranžmá. Mezi hosty jeho kapel patřili legendární bluesoví, jazzoví a popoví velikáni, jakými jsou John Lee Hooker, Jimmy Witherspoon, Freddie King, Dr. John, The Meters, Chuck Berry, Jimmy Page, Robben Ford, Tower of Power nebo Stevie Wonder. Během 90. let často koncertoval s kapelou Starship, Roy Rodgersem a Delta Rhythm Kings, s Paulem Williamsem, Mary Wellsovou, Samem Moorem a jako leader s Long Johnem Baldrym, kde obsadil místo klávesisty po Eltonu Johnovi.

John Lee Sanders si získává uznání také jako talentovaný skladatel. Jeho píseň "Just One Kiss" byla nominována na Cenu Emmy v roce 2007. Jeho bluesový hit Foreclose on the House of Love, který se v tabulkách objevil na 9. místě, byl nominován na bluesovou píseň roku v rámci soutěže W. C. Handyho v roce 2004. Jeho písně po něm nazpívali také umělci jaho Eddie Kendricks ze skupiny The Temptations, Marcia Ball a Sally Kellerman (alias Hot lips ze seriálu MASH), objevují se také v různých televizních pořadech a reklamách.

"Klavírista a saxofonista Sanders kombinuje prvky stylu Dr. Johna a několika nejlepších hudebních umělců posledních dvaceti let, např. Eltona Johna, Stevieho Wondera, Billyho Joela a Leona Russela. Zároveň má svůj vlastní styl. Všechny způsoby hry, které kombinuje, přetvořil v hudbu, která se mi velmi líbí."
Zdroj: Blue Suede News Magazine

Více informací na: www.worldblueband.com

MALOSTRANSKÁ BESEDA
Malostranské náměstí 21
110 00 Praha 1

e-mail: pokladnu@malostranska-beseda.cz

web: www.malostranska-beseda.cz


Od 15. 2. je v Besedě otevřena pokladna.
Otevírací doba bude prozatím od 15. 00 do 20.00 (denně).
Od 1. 3.: po–so 15.00–22.00, ne 15.00–20.00.

 Zdroj: TZ Malostranská beseda

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz