Jazz Dock - Poslední koncert Ondřeje Pivce v sobotu 15.5.2010 v pražském Jazz Docku!

13.05.2010 10:44

11.5. 2010 (Praha) – Jarní šňůra českého jazzového varhaníka Ondřeje Pivce se po měsíci chýlí ke konci – zbývají již jen dva koncerty, první 13.5. v Prostějově a druhý 15.5. v pražském Jazz Docku, který celou šňůru zakončí.

Jarní výlet Pivce začal 15.4., kdy se do Prahy na skok vrátil z New Yorku, aby zde odehrál 15 naplánovaných koncertů, zúčastnil se několika nahrávání a speciálních akcí (jmenujme například benefiční koncert občanského sdružení Surya na podporu sluneční školy v Himaláji, který proběhl 11. května v Betlémské kapli v Praze). Koncertní šňůra byla také podpořena firmou Import Volkswagen Group, která kapele poskytla užitkový vůz Volkswagen Transporter.
Koncerty se podle Ondřeje vydařily: “Z jarního turné mám velkou radost. Myslím, že všechny koncerty se povedly, solo koncert v Brně mě inspiroval k dalším aktivitám na tomto poli. Rád bych v budoucnu podnikl solo šnůru po malých kostelech a kaplích, především na venkově. Jen doufám, že tam pak někdo přijde (smích)...”
Koncert 15.5. v Jazz Docku je posledním z celkových patnácti koncertů jarního turné, na kterém kapela představila hned dvě nové skladby (Pivcovu Lady Underbite psanou na počest newyorské psí dámy, a Hobzkovu prozatím bezejmennou groovovou skladbu).

Každá další koncertní šňůra je důkazem Pivcova vývoje v New Yorku, kde sbírá inspiraci v jednom z nejslavnějších černošských kostelů vůbec, proslulým díky vynikajícímu gospelu, a také ve Village Underground, kde se každou neděli sejde mnoho hudebníků a vytvářejí společně úžasný zvuk r ‘n b, rhytm and blues, blues i jazzu – a to ještě ani nezmiňujeme to množství samotných jazzových koncertů, které newyorská scéna nabízí. A jaká je jedna z věcí, která Ondřejovi učarovala na newyorské hudební scéně? „Hudební vyspělost, především u doprovodných hráčů a zpěváků je v New Yorku na neuvěřitelně vysoké úrovni. Dlouho mi trvalo, než jsem se z toho vzpamatoval a teď se všemožně snažím alespoň trochu tomuto přiblížit..”

Ondřeje Pivce budete moci znovu naživo uslyšet až v polovině října, kdy se vrací do Prahy na několik koncertů se svým kvartetem, bigbandem a triem. Využijte proto jedinečnou příležitost poslechnout si tyto poslední dva koncerty.

15.5. Jazz Dock, Praha (Janáčkovo nábřeží 2/31, Praha 5) – 19h

 

Autor: Dominika Janigová

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Ondřej Pivec

Ondřej Pivec - Jazz Dock, poslední koncert na závěr turné

Ondřej Pivec - Jazz Dock, poslední koncert na závěr turné

Ondřej Pivec - Jazz Dock, poslední koncert na závěr turné

Ondřej Pivec - Jazz Dock, poslední koncert na závěr turné

Ondřej Pivec - Jazz Dock, poslední koncert na závěr turné


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz