Praga - Haiti, Benefiční koncert pro Haiti v neděli 14.2. 2010

10.02.2010 22:39

Koncert na podporu obětí zemětřesení se uskuteční již tuto neděli v bazilice sv. Václava na Smíchově. V kostele sv. Václava na pražském Smíchově se v neděli 14. února od 16 hodin uskuteční koncert, jehož cílem je podpora zemětřesením postiženého Haiti.

Praga Haiti

„Výhodou této akce je, že vybrané vstupné v plné výši zašleme přímo na konkrétní dlouhodobý projekt konkrétního člověka – P. Romana Musila, který na Haiti působí již několik let, zná tamní situaci a ví, jak získané finance co nejefektivněji využít, za což ručí svým jménem. Nikdo tedy nemusí mít strach, že se jeho peníze rozpustí v aparátu nějaké přebujelé organizace,“ říká Jan Staněk, spoluorganizátor koncertu. „Vstupné je dobrovolné, takže se každý může sám rozhodnout, jakou částkou obětem zemětřesní přispěje“, dodává.

P. Roman Musil je český misionář, který na Haiti pomáhá od roku 2002. Do povědomí široké veřejnosti se dostal v roce 2005, kdy byl unesen skupinou banditů. Tehdy se naštěstí podařilo jej po několika dnech ze zajetí vysvobodit. Na svém působišti rozvíjí P. Musil různé projekty zvyšující kvalitu života místních obyvatel – pomohl zde vybudovat školu, kostel, tržiště a další infrastrukturu. V současnosti pomáhá se svým týmem odstraňovat následky zemětřesení a jeho úsilí se zaměřuje na získání nákladního automobilu Praga V3S s hydraulickou rukou a soupravy na vrtání studní. Více se lze o projektu dozvědět na adrese http://www.praga-haiti.cz.

Na smíchovském koncertě vystoupí varhaník a špičkový varhanní improvizátor Miloslav Šimek a barytonista Jakub Koś, kteří přednesou zajímavý repertoir – Ave Maria od různých autorů, Panis Angelicus C. Francka, Biblické písně A. Dvořáka a další skladby.
Asi nejzajímavější částí programu budou mistrovské varhanní improvizace, při nichž Miloslav Šimek zpracuje různá témata v různých hudebních stylech. Vše nasvědčuje tomu, že půjde o mimořádný kulturní a společenský zážitek.

Pomáhat lidem v nouzi se dá buď s velkým sebezapřením nebo s radostí a uspokojením. A právě ke druhému způsobu podpory trpících je nyní zván každý, komu není jejich osud lhostejný a rád by spojil užitečné s příjemným.

Kostel sv. Václava se nachází ve Štefánikově ulici nedaleko stanice metra Anděl a jeho lavice jsou vytápěny.


Další informace: Miloslav Šimek,

 ms@varhanik.info, tel. 724 561 711

Kontakt:
jan.stanek@varhany.org
Jan Staněk
spoluorganizátor

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz