Ples Afrika, kampaň lidské podpory – Praha, Lucerna 3. 4. 2009

29.03.2009 18:31

Černý kontinent, černé svědomí nás všech. Proč a kde se to vzalo? Nejstarší civilizace na naší planetě neskutečně zkouší a my to nevidíme nebo raději nechceme vidět. Možná takovou malilinkatou kapičkou pro vytvoření pomoci je Ples Afrika.

Ples Afrika, kampaň lidské podpory  –  Praha, Lucerna 3. 4. 2009

Ples Afrika je nevýdělečná aktivita, podporuje „Kampaň lidské podpory" a koná se v rámci Světového pochodu za mír a nenásilí.

Zábavný charakter a letní atmosféra na konci pražské zimy Ples Afrika je vhodnou formou, která umožňuje  zprostředkovat velkému počtu středoškoláků a vysokoškoláků poznávání nejrůznějších kultur a umění  i ocenit bohatství různorodosti. Cílem je prevence rasismu, diskriminace a netolerance mezi mládeží a motivace k angažovanosti mladých lidí v naší společnosti ve smyslu spolupráce a vzájemné pomoci, aktivního nenásilí, solidarity, tolerance a respektování všech lidských práv.
 

Kampaň lidské podpory 

Jedná se o mezinárodní projekt Humanistického hnutí, v rámci kterého se lidé z Evropy a Afriky snaží vytvořit řetěz vzájemné pomoci, aby vyřešili problém základních lidských potřeb. Činnost každého v rámci kampaně je čistě dobrovolná, nemá však humanitární charakter. Veškeré projekty, které tato kampaň zahrnuje, jsou založené na principu solidarity, reciprocity a autoorganizace lidí v prostředí, ve kterém žijí.

To znamená, že učí lidi přistupovat k řešení problémů aktivně a odnaučuje pouhé pasivní čekání na pomoc. Tím dává tento projekt mnohem větší naději do budoucnosti a probouzí lidskou důstojnost a důvěru ve vlastní schopnosti. Ten, kdo začne aktivně organizovat některý z projektů, dostává podporu a pomoc, a na oplátku pomáhá dalším nastartovat podobné projekty i jinde.
Zde o plese Afrika a všem tom ostatním: http://www.plesafrika.cz/

http://www.humanisti.cz/
http://www.novyhumanismus.cz/
http://www.humanistinarovinu.cz

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Ples Afrika


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 02.05.2024

Svátek má Zikmund

Citát pro dnešní den

Řekni mi to, já to zapomenu. Ukaž mi to, možná si to zapamatuji. Nech mě zkusit si to a já to pochopím.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz