Podívali jsme se Mezi ploty – naše postřehy

01.06.2009 13:59

V neděli odpoledne, jako tisíce ostatních lidí, jsme se vydali do pražských Bohnic. Festival Mezi ploty asi letos trochu poznamenala nepřízeň počasí

Podívali jsme se Mezi ploty – naše postřehy

Ovšem nálada těch, kteří dorazili, byla očividně  báječná. Naposledy jsme byli na festivalu v dobách jeho počátku, někdy v polovině devadesátých let, od té doby festival dozrál v naprosto mimořádnou a svým rozsahem určitě ojedinělou záležitost.  Asi skutečně není v silách smrtelníka absolvovat vše, co programy nabízejí.

Přiznáme se, že více než konkrétní zájem nás přilákala zvědavost. Nedělní odpoledne je  příliš krátké, aby se dalo zvládnout více akcí, a tak jsme se jenom procházeli, bavili se s lidmi a nasávali atmosféru festivalu pod širým nebem. Je skoro až neuvěřitelné, že festival slaví již osmnácté narozeniny. Myšlenka otevřít veřejnosti brány psychiatrické léčebny je skvělá a je to hlavně důkaz velké lidské solidarity. Atmosféra  tam byla skutečně mimořádná. Pozorovali jsme to lidské hemžení a bylo vidět, že opravdu každý si to tady užíval. Volně pobíhající psi, hrající si děti, rodinky s dětmi, pubertální výrostci, nohaté slečny i senioři v pokročilém věku, tak neuvěřitelná sestava  a  různorodost a přitom  všichni se  příjemně bavili.
 

To je pouze několik našich postřehů, které jsme zaznamenali. Festival je dnes již tak populární a napsáno o něm bylo tolik, že je umění se asi neopakovat. Víme však zcela určitě, že kdyby vše v naší zemi fungovalo tak jako tento festival, byl náš život jedno velké teplé pohlazení.                 
 
     

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Mezi ploty 2009 - nedělní zastavení


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz