Misse 01 - Dejte naší pomoci smysl a svojí vlastní dobročinnosti křídla

08.06.2010 12:56

Na lodi Tajemství Divadla bratří Formanů je živo. Právě totiž probíhá pilotní charitativní projekt MISSE 01, který je inspirován posláním rychlého kurýra. Tvůrcem projektuje herec loutkař Petr Forman a jeho kamarád spoluzakladatel kurýrní služby Messenger David Voverka. Právě dnes se každý z vás může stát účastníkem nového charitativního projektu.  Petr Forman říká „Chtěl jsem si sám sobě ověřit, jestli jsem v té dnešní zrychlené době ještě schopný věnovat alespoň jeden den někomu jinému, kdo je závislý na pomoci druhých“.

Misse 01

Misse 01 je zorganizovaná pro osmnáctiletého chlapce z domova pro osoby s postižením Leontýn, který nemůže mluvit. Misionáři vyjedou, aby prodejem certifikátů lidem, kteří si jejich doručení objednají, získali finance na pořízení komunikačního zařízení pro Daniela. První pilotní projekt Misse 01 bude probíhat na území hlavního města Prahy, do budoucna organizátoři počítají s rozšířením projektu i do jiných měst České republiky.

Projekt podporuje kromě samotných tvůrců spousta osobností z různých oborů, z nichž každý na chvilku propůjčí svou běžnou identitu a stane se jezdcem.  Je mezi nimi například David Koller, jehož k zapojení do akce vedlo kromě přátelství s Petrem Formanem také potřeba pomoci. Shoduje se s ostatními v tom, že akce je kromě svého poslání také příjemnou zábavou pro všechny zúčastněné. Jan Hřebejk říká, že ve společnosti existuje jistá obava ve vztahu k charitě „Lidé se obávají, co se stane s jejich penězi, že to nemá cenu. Ale jakákoli pomoc je důležitá, nejen pro příjemce, ale i pro ty, co dávají.  Pomáhá nám bojovat se skepsí a dodávat optimismus, že lze našim chováním něco změnit“.  Mezi dalšími jezdci Misse 01 naleznete například Jana Svěráka, Petra Čtvrtníčka,  či Michal Lobkowicze.  Jezdce si může objednat každý, kdo se rozhodne přispět ke splnění poslání misse, certifikát mu přivezou jezdci osobně.

Jezdce si můžete objednat na tel. čísle 220 400 020 nebo 603 688 620 dnes, tj. 8. 6. 2010 od 8.00 do 15.30. Objednáte-li si doručení certifikátu náhodným jezdcem, cena certifikátu je 100 Kč, objednáte-li si doručení certifikátu konkrétním jezdcem ze seznamu, cena certifikátu je 1000 Kč. Míru Vaší pomoci můžete určit množstvím zakoupených certifikátů. 

Více informací:
www.misse.cz

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz