Centrum moderního umění DOX- program k výstavě NY24, 19.dubna 2010

17.04.2010 17:46

Diskuse nad vystaveným souborem obrazových kompozic, inspirovaných studijní cestou do New Yorku. Studenti z Ateliéru grafického designu a vizuální komunikace, Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze představí své práce, které vytvořili pod vedením vedoucího ateliéru prof. Rostislava Vaňka a as. Kristiny Fišerové

Název NY 24 evokuje pulzující život velkoměsta - energii, z níž současné umění čerpá a k níž přispívá. Studenti představí kompozice manipulované architektury, představující imaginární zásahy nejrůznějšího druhu do urbánního prostředí Manhattanu a řešení vstupního prostoru galerie P.S.1 - MoMA v Queensu, které volně navazuje na mezinárodní soutěž mladých architektů a designérů, Young Architects Program (YAP), která v P.S.1 každoročně probíhá. Ve své imaginaci "města, které nikdy nespí", vystavené práce pražských studentů překračují úzké vymezení architektury, designu a volného umění.

Moderátor: ing. arch. Petr Klíma
ing. arch. Petr Klíma (*1981)Vystudoval humanistiku na Fakultě filozofické ZČU v Plzni a architekturu na Fakultě architektury ČVUT v Praze. Absolvoval stáže na Kansas State University, Technische Universität Darmstadt a Rhode Island School of Design; v současné době je na stáži v Ateliéru grafického designu a vizuální komunikace VŠUP v Praze. Zároveň dokončuje tamtéž studium navazujícího magisterského programu Dějiny a teorie designu a nových médií.

Diskutující:
Ondřej Brom, Tomáš Cikán, Matěj Činčera, Lucie Čížková, Kristýna Greplová, Helena Jiskrová, Dita Krouželová, Jakub Korouš, Karolína Kučerová, Marta Maštálková, Radka Pitrmucová, Tomáš Procházka, Sofya Samareva, Michal Sloboda, Hana Sudolská, MgA. Barbora Toman Tylová, Ondřej Zita

Změna programu vyhrazena
Vstupné: 60,-Kč, pro studenty výtvarných uměleckých škol snížené vstupné: 40,-Kč, (pokud jsou studenti ve skupině s pedagogem, má pedagog vstup zdarma).
Kapacita míst je omezená
Rezervace na: judita@doxprague.org

Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7 – Holešovice
www.doxprague.org, tel.: +420 224 930 927
Tram: 5, 12, zastávka Ortenovo náměstí, metro: zastávka Nádraží Holešovice

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 26.04.2024

Svátek má Oto

Citát pro dnešní den

Abys mohl vidět duhu, musí napřed přijít déšť.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz