Výstava Cartier - Jízdárna Pražského hradu v průběhu léta představí největší výstavu šperků Cartier

16.02.2010 09:52

Správa Pražského hradu si dovoluje oznámit, že od 9. července 2010 bude v Jízdárně Pražského hradu otevřena výstava „Cartier na Pražském hradě - The Power of Style", která představí výjimečné šperky, hodinky a luxusní předměty vytvořené firmou Cartier.

„Cartier na Pražském hradě - The Power of Style"

Jízdárna Pražského hradu se tak po Metropolitním muzeu v New Yorku, Britském muzeu v Londýně a dalších proslulých výstavních síních v Paříži (Le Petit Palais), Berlíně (Vitra Design Museum), Moskvě (Kremelské muzeum), Tokiu (Národní muzeum) či nyní v Pekingu (Palácovém muzeu v srdci Zakázaného města) stane dalším místem, kde budou mít návštěvníci z celého světa možnost seznámit se s výtvory firmy Cartier za 160 let její existence.

Výstavy Cartier pořádané výše uvedenými prestižními kulturními institucemi byly velmi úspěšné a jsem nesmírně hrdý, že mohu spolupracovat s Pražským hradem, a umožnit tak občanům České republiky a návštěvníkům největšího hradního komplexu na světě obdivovat více než 350 výtvorů odrážejících vývoj stylu a know-how značky Cartier," říká Pierre Rainero, ředitel Cartier Heritage.

Výstava návštěvníkům formou fascinující a inspirující cesty nabídne jedinečný pohled na poklady královského klenotníka.  Představí vlivy, jež vedly k vytvoření uměleckých děl, a dále originální archivní materiály a biografické příběhy jejich známých majitelů.

„Naším cílem je přivážet do Prahy nejvyhledávanější světové výstavy. Proto je Pražský hrad ideálním místem pro představení této světově proslulé sbírky. Umístění výstavy do Jízdárny dodá zážitku na tajuplnosti a kouzlu," říká Ivo Velíšek, ředitel Správy Pražského hradu.

Výstava Cartier na Pražském hradě - The Power of Style je organizována Správou Pražského hradu ve spolupráci s agenturou Serge Grimaux a kurátorkou Evou Eislerovou, která spolupracuje s designérem Rony Pleslem.

Z důvodu zajištění kvalitního zážitku budou návštěvníci vpouštěni na výstavu během otvírací doby v 15ti minutových intervalech. Vzhledem k očekávanému velkému zájmu lze vstupenky zakoupit předem prostřednictvím www.ticketpro.cz. Prodej vstupenek byl zahájen v pátek 20. listopadu 2009 v 10.00 hodin.

Konání výstavy: od 9. července do 17. října 2010
Radim Ochvat, ředitel Tiskového odboru

Více informací: www.ticketpro.cz

Zdroj: TZ Správa Pražského hradu

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
CARTIER
koupila jsem dva lístky na cartiera, ale už tam nestihnu do konce výstavy jít, prodám levněji - kdyžtak piště na daryn@centrum.cz. díky
daniela
12.10.2010 22:44

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz