Výstava Lego - LEGO® – Hračka i hobby 2010, 21. březena – 25. červena

21.03.2010 23:10

Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy Vás zve na výstavu LEGO®  – Hračka i hobby 2010. Víte, který produkt se může pochlubit přívlastkem Hračka století? Možná nevíte, ale určitě ho znáte. Je to LEGO – stavebnice tvořená pestrobarevnými univerzálními kostičkami, které doplňují dílky se speciálními funkcemi. Od vzniku patentu na originální základní kostku 2x4 uplynulo již více než 50 let.

LEGO®  – Hračka i hobby 2010

Kouzlu této stavebnice, z níž si můžete vytvořit svůj vlastní obraz reálného i fantazijního světa nebo navrhnout poměrně složité funkční modely dopravních prostředků, strojů a dokonce i robotů, propadly nejen děti, ale i milióny dospělých v mnoha zemích světa. Stavebnice LEGO a výtvory z nich tak můžete najít nejen v dětských pokojích, ale i v učebnách škol různého typu včetně univerzit, na poličkách konstruktérů a architektů a v neposlední řadě i v pečlivě evidovaných sbírkách mnoha sběratelů.

 Příznivci stavebnice LEGO z České a Slovenské republiky se již několik let sdružují kolem internetového serveru KOSTKY.ORG. Na těchto stránkách si vyměňují zkušenosti s používáním různých stavebních technik, představují své vlastní výtvory i sbírky. Po předchozích úspěšných výstavách se nyní přemístili do Roztok u Prahy, kde ve spolupráci se Středočeským muzeem pořádají další ročník výstavy s názvem LEGO – hračka i hobby 2010.

 Na výstavě, která se koná v prostorách Středočeského muzea v Roztokách, uvidíte podivuhodný svět stvořený výhradně
z komponent stavebnice LEGO. Malé i velké návštěvníky jistě zaujme výběr nejzajímavějších stavebnic a modelů pocházejících ze sbírek českých a slovenských sběratelů a ilustrujících vývoj této hračky v posledních třech desetiletích. Hlavním magnetem výstavy však jsou vlastní výtvory těchto nadšenců, které dokumentují, že ze stavebnice lze postavit prakticky všechno. K vidění budou modely hradů, akční výjevy ze světa kovbojů i hvězdných válek, zmenšené makety dopravních prostředků i rozsáhlé železniční kolejiště postavené pouze z dílů stavebnice LEGO, navíc s provozem vlakových souprav ovládaných miniaturními počítačovými prvky od téže firmy. A nejen to. Mozaiky z barevných kostek a ukázky z filmů jen dotvrzují, že LEGO je nejen hračka pro děti a hobby pro dospělé, ale i úžasný prostředek pro technické
i umělecké vidění světa. 

 Doprovodný program:

17. dubna 10 – 15 hodin: Stavíme LEGO. Soutěž pro děti od 3 do 100 let.

12. června 18 – 24 hodin: Roboti na zámku. Muzejní noc s LEGO roboty.

Středočeské muzeum
v Roztokách u Prahy
Zámek čp.1
252 63 Roztoky u Prahy
tel.: 233 029 011 

Autor: TZ: Středočeské muzeum

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 26.04.2024

Svátek má Oto

Citát pro dnešní den

Abys mohl vidět duhu, musí napřed přijít déšť.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz