Výstava - Pitomá kavárna uvádí Radu Tesaro od 5.3. do 2.4. 2011

18.02.2011 07:17

Pitomá kavárna na Smíchově pořádá od 5. března výstavu obrazů Radky Tesařové. Autorka použitím paletového nože vytváří výjevy Afriky (portréty, divoká zvěř apod.), v její tvorbě se ale vyskytují i české krajiny.

Radka Tesařová alias Radu Tesaro se narodila v Praze v roce 1979, dětství trávila převážně v Praze a Jižních Čechách. V letech 1986-97 studovala a absolvovala Lidovou školu umění - hru na klavír; maturovala na střední škole. Od roku 1997 cestovala, v některých zemích delší dobu žila (Nový Zéland, Německo, Kanada). V Německu studovala cizí jazyky. Žila zde ve dvou rodinách; pořádala menší klavírní koncerty a vážněji se začala věnovat kresbě. Byla to její první velká životní zkušenost mimo domov, která jí dala dobrý základ do budoucího života.

V letech 1998-99 se do Německa opět vrátila - cestovala po středním a jižním Německu po boku bluesmana, hráli spolu na piano na ulicích a koncertovali pro uzavřené společnosti. Dále se Radu Tesaro podílela na renovaci bluesového klubu (interiérový design a nástěnné malby). Po více než roce se vrátila zpět do Čech, krátce nato však opět vycestovala na Nový Zéland na další rok.

V roce 2001 se rozhodla odletět do Vancouveru, nakonec se ale usadila v Torontu, kde se intenzivně věnovala malbě, studovala klasickou malbu a kresbu v MJA (Michael John Angel) Studios u italského mistra. Vystavovala zde v galeriích a klubech, kde také příležitostně hrála na klavír a pořádala koncerty klasické hudby. Od roku 2002 cestovala mezi Prahou a Torontem.

V roce 2004 přicestovala z Kanady do Zambie, kde tvořila a vystavovala téměř 5 let. Pohodlný život v Africe jí umožnil intenzivně se věnovat malbě, její tvorba proto v posledních letech doznala vlastní specifické stylizace.

Radu Tesaro nyní žije v Čechách. Používá nejvíce techniku olejomalby na plátno. Její obrazy jsou převážně zaměřeny na africkou tematiku, portrét, krajinu a divokou zvěř. Prodejní výstava v Pitomé kavárně potrvá až do 2. dubna.

adresa: Preslova 3, Praha 5 Smíchov
rezervace stolů: 777 659 737
www.pitomakavarna.cz

 

Autor: TZ: Pitomá kavárna

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz