Výstava Praha s láskou začala na Pražském hradě

29.06.2010 11:45

V Praze na Pražském hradě byla slavnostně zahájena veřejně přístupná výstava Praha s láskou Ondřeje Kavana. Šedesát velkoformátových fotografií vystavených na Hradčanském náměstí v galerii pod širým nebem nabízí návštěvníkům netradiční pohledy na místa, která denně míjíme mnohdy bez povšimnutí.

PRAHA s láskou - Ondřej Kavan

Výstava navazuje na reprezentativní fotografickou publikaci Praha vydanou v prosinci 2009. Pavel Jankovský, kurátor výstavy, o projektu Praha s láskou řekl: "Od dob první republiky nemá Praha odpovídající fotografickou publikaci a takto rozsáhlou monografickou výstavu.

Přestože se Praha za posledních dvacet let stala nejvyhledávanější městskou turistickou destinací, neobjevila se na pultech pražských knihkupectví kniha o Praze, která by byla schopna konkurovat tomu, co si dnes většina lidí dokáže pořídit svým digitálním fotoaparátem, natož aby někdo představil ucelený fotografický soubor Prahy ve veřejném prostoru, přístupném každému návštěvníku Prahy. PRAHA s láskou Ondřeje Kavana je formátem největší fotografickou publikací o Praze, a zároveň největší a nejpřístupnější výstavou o Praze, jaká kdy byla v
Čechách realizována."

Záštitu nad výstavou převzal primátor hl. města Prahy Pavel Bém a starosta MČ Praha 1 Filip Dvořák. Partnery výstavy jsou Hlavní město Praha, MČ Praha 1, AVON, Intercatering, Xantypa a Plzeňský Prazdroj.

Výstava je přístupná do 18. července
    
www.prahaslaskou.cz
www.ondrejkavan.com
   

Autor: TZ Ondřej Kavan

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz