Výstava v Praze - Festival fotografie přírody v Novoměstské radnici

28.09.2010 21:05

Celý hlavní výstavní prostor Novoměstské radnice v Praze patří až do konce října rozsáhlé výstavě fotografií divoké přírody. Doslova pod jednou střechou se zde sešlo několik výstavních kolekcí s tímto oblíbeným tématem.

Festival fotografie přírody

Již potřetí se zde představuje nejnovější, trochu skandální ročník nejprestižnější světové soutěže WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR, jejíž pořadatelem je Natural History Museum, London a BBC Wildlife Magazine. Soutěžní přehlídka, které se účastní každoročně okolo deseti tisíc nejlepších amatérských i profesionálních fotografů přírody z celého světa, vysílá do Novoměstské radnice stovku nejlepších fotografií.

Neméně slavná značka NATIONAL GEOGRAPHIC se prezentuje zcela novou a v České republice dosud neuvedenou expozicí téměř padesáti špičkových velkoformátových snímků svých kmenových autorů: Mattiase Kluma, Jodi Cobb, Chrise Johnse a dalších.

V České republice velmi oblíbená fotografická disciplína má na výstavě své špičkové zástupce v samostatné kolekci. Unikátní snímky ledňáčků uvádí Jan Halady, převážně africkou divočinu najdeme ne snímcích Václava Šilhy a Petra Slavíka, nechybí známá jména Rostislava Stacha a Ondřeje Prosického. Českou reprezentaci doplňuje, pro mnohé možná překvapivě, Dan Bárta s výtvarně i technicky pozoruhodnými snímky vážek. Pohled za mříže zoologických zahrad nabízí kurátor festivalu Pavel Radosta a sérii dílčích výstav završuje netradiční projekt fotomanipulací sdružení Vincent van Q a oceněné fotografie české soutěže nejlepších fotografií přírody časopisu Příroda.

Téměř dvěstěpadesát velkých fotografií spolu s doprovodným programem, filmovou projekcí a v zajímavé instalaci připraví návštěvníkům Novoměstské radnice v Praze letošní největší akci tohoto druhu u nás – opravdový festival fotografie přírody.

Od 23.9. do 31.10.2010, Galerie ve II. patře.
Otevřeno denně od 10 do 18 hodin
Vstupné 99,- Kč, snížené 66,- Kč, rodinné 198,- Kč
Každá zakoupená vstupenka obsahuje slevový kupon ve výši 31 % v prodejnách HUMI.
www.nrpraha.cz

 

Autor: TZ: Novoměstská radnice

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz