Botanická zahrada v Tróji - zahrada patří ženám... i v záhonu bychom měly být krásné !

15.06.2010 12:11

Zahrada patří ženám: víkend 19. a 20. června, 9 - 19 h, venkovní expozice Areál JIH. Víkend kosmetiky, léčivých bylinek, krásných šatů a relaxace... Venkovní expozice plná rozkvetlých dřevin, kosatců, léčivých bylinek a středomořské flory, z níž pochází mnoho aromatických rostlin, které našly uplatnění v kosmetice...

- zahrada patří ženám...

To a ještě mnohem více nabídne tento víkend ženám všech věkových kategorií. Celodenní pestrý program, z něhož si každá návštěvnice určitě vybere to, co je jí milé, a třeba se nechá zlákat vyzkoušet co nového.

Po oba dny:
masáže, kosmetická poradna, účes v afro stylu, pracovní dílny, stánek Avon
pozvání pro ženy: připojte se k tanečnímu programu, ochutnejte prožitkové masáže a tantrická setkání, potkávejte se v ženské přirozenosti. CESTY PROŽITKU spojují moudrost tradičních učení a realitu každodenního života
„Co se zahradou?" - poradna s osobní účastí odborníků: ing. Petr Herynek (sobota) a RNDr. Václav Větvička (neděle) -  jeho poradenství bude spojeno s prodejem a autogramiádou knih
prezentace francouzské firmy ROSTAING - výrobce rukavic a švédské značky luxusního zahradního oblečení GARDEN GIRL, včetně sezónního prodeje. I v záhonu musíme být IN! 
POZOR, PRO DÁMY LAČNÉ PO ARANŽOVÁNÍ!  Skvělá zpráva: V rámci akce jsme připravili i aranžovací workshop. Pod vedením odbornice si vlastnoručně naaranžujeme keramickou nádobu se sušinou. V poplatku 300,- Kč je zahrnuta nádoba, materiál, profesionální dozor a další potřebné věci k práci. Výsledkem (možná:-) bude nádherné aranžmá a především (určitě:-) krásný pocit z dobře vykonané práce. TĚŠÍME SE NA VÁS!
o hladové žaludky se postará netradiční občerstvení i naše nepřekonatelná čajovna U cesty
focení zdarma od firmy NIKON
myslíme i na vaše děti: program plný malování, kreslení, korálkování a dalších aktivit

Po oba dny ve 14 hodin:
Módní přehlídka s mottem Krása v každém věku, kterou připraví  Vyšší odborná škola oděvního návrhářství a Střední průmyslová škola oděvní z pražských Holešovic pod vedením Mgr. Marie Frankové. Účesy manekýnek obstarají kadeřníci 3D studia. Během dne budou modely vytvořené studeny škol nabízeny k prodeji.
Doprovodná akce:

KABELKY, TAŠKY A KLOBOUKY Z ROSTLINNÝCH MATERIÁLŮ:
19.červen -  4. červenec, výstavní sál Areálu JIH

Na etnobotanické výstavě se představí více než 100 exponátů kabelek a taštiček a kolem 50 klobouků z celého světa. Společným jmenovatelem je rostlinný materiál, který byl výchozí surovinou při jejich výrobě.

Hlavní část tvoří výrobky pletené z různých druhů palmových listů, například tašky důmyslně spletené z listů datlové palmy, z rafiových vláken, košík z tzv. palmy poutníků (Ravenalla madagascarience), výrobky z palem rodu Hyphaene nebo Borassus. Exponáty pletené z různých druhů palem přestavují vůbec více než polovinu všech vystavených kousků. Kromě již zmíněných druhů jsou zde i výrobky zhotovené z leštěných a vyřezávaných kousků slupek kokosového ořechu...

Velice silně je zastoupen také sisal. Protože se sisalová vlákna velice dobře barví, jsou sisalové tašky a klobouky díky své barevnosti dominantou letošní výstavy.
Za pozornost zcela určitě stojí taštičky pletené ze vzdušných kořenů orchidejí, pocházející z ostrova Jáva. Podle velikosti zcela určitě návštěvníci poznají, která je ženská a kterou používají muži.
Kromě toho mohou návštěvníci shlédnout i kabely pletené z rýžové slámy, orobince, kukuřičného šustí, bambusu, bavlníku, pandánu, jutovníku nebo banánovníku textilního.
Klobouky ze sisalových vláken, mořské trávy (Zostera maritima) a recyklovaného papíru, který patří také k rostlinným materiálům) zapůjčila firma TONAK.
Jejich výrobky si budete moci na výstavě také zakoupit!

Klobouky z rostlinných materiálů netradičně zdobené aranžemi s plodů, listů a trav, které vytvořili studenti středních zahradnických škol z celé republiky, zapůjčil časopis Zahrádkář. Věříme, že budou velkou letní inspirací pro všechny návštěvnice, které se nebojí experimentovat.

Více informaci: www.botanicka.cz 

 

 

 


 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 03.05.2024

Svátek má Alexej

Citát pro dnešní den

Nikdy nepodceňujte naslouchání. Je to jedna z nejdůležitějších dovedností, kterou se můžete naučit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz