Výstava motýlů - botanická zahrada v Tróji " je jaro vážení a už se líhnou" 2.4.2010 - 30.4.2010

20.03.2010 08:14

Fata Morgana - Vítejte v motýlím světě. Každoroční motýlí akce je unikátní jednak svým rozsahem, ale především skutečností, že vystavovány jsou živé exponáty (žádné přišpendlené mrtvolky nehledejte!). Tropičtí martináči, otakárci a babočky pocházejí z anglického Stratfordu nad Avonou, kde se „vyrábějí" v tamní motýlí farmě vzdálené zhruba 200 km od Londýna.

Fata Morgana - Vítejte v motýlím světě

Motýli a kukly pro pražskou výstavu se v přírodě vyskytují především v Africe, na Kanárských ostrovech, Filipínách, Thajsku, Malajsii, ve Střední a Jižní Americe. V ojedinělých případech si zaletí i do jižní Evropy.

Aby líhnutí nových přírůstků pokrylo celou výstavu, přicházejí kukly v několika zásilkách (zpravidla tisícovka týdně). Návštěvníci pak mají jedinečnou možnost sledovat líhnutí motýlů na vlastní oči, což se v přírodě podaří jen velmi vzácně...

Jednoznačnou atrakcí letošní výstavy budou ptakokřídelci - otakárci rodů Ornithoptera, Trogonoptera a Troides, kteří patří mezi největší denní motýly světa. Většina druhů žije v jihovýchodní Asi, Austrálii a na přilehlých ostrovech, jeden druh se vyskytuje v Indii. Ve stádiu motýla oproti ostatním tropickým druhům stráví velkou část života - až 4 měsíce. Většinou se jedná o vzácné a ohrožené druhy, ale ujišťujme návštěvníky, že jsme všechny kukly získali z faremních odchovů a nikoli pleněním přírody.


Tropičtí motýli
2.4.2010 - 30.4.2010
Fata Morgana - Vítejte v motýlím světě, úterý až neděle 9 – 18 h

informace na: www.botanicka.cz

další skvělé tipy na: www.praha-tip.cz

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
???
proč má botanická zahrada s takovým rozpočtem rok staré info na stránkách?to je ostuda Čr,chtěl jsem vědět kdy se přijít podívat na motýli a 21ledna čtu že je jaro?co to máte za vedení?nemá tam co dělat..hnus a budu to řešit!
Miquell
21.01.2011 14:44

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.04.2024

Svátek má Jaroslav

Citát pro dnešní den

Štěstí potichu vchází dveřmi, které jsi nechal otevřené.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz