27.10.2009 06:00
potřebujeme asi půl kila masa, dvě lžičky kari koření, 250 g oloupaných rajčat, 200 g cibule, dva banány, 3 jablka, 3 lžíce mletého kokosu, 4 stroužky česneku, lžíci másla či margarínu, hrst bylinek (pěstujete-li čerstvé, dvě lžíce sušených), sůl a pepř
Maso orestujeme po obou stranách v hlubší pánvi na oleji až zezlátne a dáme stranou. Na tom samém oleji pak osmahneme cibuli, přidáme rajčata. Poté do pánve vrátíme maso, poprášíme jej kari a osolíme. Přidáme rozdrcený česnek, nakonec bylinky a kokos. Kdyby rajčata nepostila dostatek šťávy, podlijte vývarem a vařte na mírném ohni asi 40 minut. Ale po půlhodině nezapomeňte přidat máslo, nakrájená jablka a banány. Po uvaření vyjmeme, naporcujeme a rozdělíme na talíře. Porce masa pak přelijeme omáčkou s ovocem.
stačí pro 4 porce. Jako příloha se hodí tradiční rýže, může být i bílé pečivo.
Autor: www.toprecepty.cz
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz