Recepty - Jávanský králík

27.10.2009 06:00

Suroviny:

potřebujeme asi půl kila masa, dvě lžičky kari koření, 250 g oloupaných rajčat, 200 g cibule, dva banány, 3 jablka, 3 lžíce mletého kokosu, 4 stroužky česneku, lžíci másla či margarínu, hrst bylinek (pěstujete-li čerstvé, dvě lžíce sušených), sůl a pepř

Postup:

Maso orestujeme po obou stranách v hlubší pánvi na oleji až zezlátne a dáme stranou. Na tom samém oleji pak osmahneme cibuli, přidáme rajčata. Poté do pánve vrátíme maso, poprášíme jej kari a osolíme. Přidáme rozdrcený česnek, nakonec bylinky a kokos. Kdyby rajčata nepostila dostatek šťávy, podlijte vývarem a vařte na mírném ohni asi 40 minut. Ale po půlhodině nezapomeňte přidat máslo, nakrájená jablka a banány. Po uvaření vyjmeme, naporcujeme a rozdělíme na talíře. Porce masa pak přelijeme omáčkou s ovocem.

Poznámka:

stačí pro 4 porce. Jako příloha se hodí tradiční rýže, může být i bílé pečivo.

Autor: www.toprecepty.cz

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz