Recepty - Strouhaná buchta

07.12.2009 06:00

Suroviny:

400g hladké mouky, 200g moučky, 2 žloutky, 1 Lukana, lžička kakaa, 1/2 prášku do pečiva, jablka, vanilkový cukr

Postup:

Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Dáme ho na půl hodiny do mrazáku. Mezitím si připravíme jablka. Oloupeme je a na hrubém struhadle nastrouháme. Promícháme s vanilkovým cukrem. Dále postupujeme tak, že jednu polovinu těsta nastrouháme na plech. Zasypeme nastrouhanými jablky a nastrouháme druhou polovinu těsta. Dáme péct.

Poznámka:

Tvarohová varianta: 2 tvarohy, 350ml mléka, cukr, 2 žloutky, 4 bílky Bílky ušleháme dotuha. Tvarohy, mléko, žloutky a cukr také vyšleháme. Na závěr přidáme sníh.

Autor: pelda

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 03.05.2024

Svátek má Alexej

Citát pro dnešní den

Nikdy nepodceňujte naslouchání. Je to jedna z nejdůležitějších dovedností, kterou se můžete naučit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz