18.01.2010 06:00
Asi půl kila vepřové plece vcelku, sůl, pepř, halali, bobkový list, nové koření, zakysaná smetana, asi 3/4 litru mléka(podle množství omáčky), lžíce másla, asi 3 lžíce cukru, asi 2-3 lžíce hladké mouky na zahuštění.
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje. Přidáme menší skleničku halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlejeme trochou vody (asi 3 dcl) a dáme dusit do tlakového hrnce asi na 40 minut (aspoň já tak dlouho, možná mám špatný tlakáč)Po uvaření maso vyjmemea zahustíme omáčku mlékem a moukou, ochutíme cukrem a před dovařením přidáme zakysanou smetanu a lžíci másla.
Autor: Jana Remkova
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz