Recepty - Vepřová plec na halali

18.01.2010 06:00

Suroviny:

Asi půl kila vepřové plece vcelku, sůl, pepř, halali, bobkový list, nové koření, zakysaná smetana, asi 3/4 litru mléka(podle množství omáčky), lžíce másla, asi 3 lžíce cukru, asi 2-3 lžíce hladké mouky na zahuštění.

Postup:

Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje. Přidáme menší skleničku halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlejeme trochou vody (asi 3 dcl) a dáme dusit do tlakového hrnce asi na 40 minut (aspoň já tak dlouho, možná mám špatný tlakáč)Po uvaření maso vyjmemea zahustíme omáčku mlékem a moukou, ochutíme cukrem a před dovařením přidáme zakysanou smetanu a lžíci másla.

Poznámka:

 

Autor: Jana Remkova

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.12.2024

Svátek má Žaneta

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz