Recepty – Čína, jak jí dělám já

01.09.2009 06:00

Recepty – Čína, jak jí dělám já

Suroviny:

500 g libového vepřového masa 1 vejce trošku cukru 2 lžíce sojové omáčky 2 lžíce maggi 2 lžičky worcesteru 1 lžíce solamylu 1 lžíce Vegety trochu olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku 1 červenou papriku kus pórku kousek květáku kousek kedlubny kus hlávkového zelí pepř sůl

Postup:

Maso si nakrájíme na proužky. Maso si naložíme na 24 hodin spolu s sojovou omáčkou, olivovým olejem, worcesterem.maggim, solamylem, cukru, solí, pepřem, všechno promícháme, přikryjeme a uložíme do chladna(třeba do lednice). Druhý den si nakrájíme (pokud možno) na proužky všechnu zeleninu:papriku, zelí, pórek,kedlubnu, květák, cibuli, česnek a orestujeme jí na olivovém oleji dokřupava a přidáme k ní vegetu, přikryjeme a necháme stát, než si připravíme stejným způsobem naložené maso na jiné pánvi, také na olivovém oleji, až je maso měkoučké, dochutíme solí, troškou, (asi 1–2 dcl) vody na šťávu, event. přidáme koření dle chuti (je to za chvíli). K masu pak přidáme křupavou zeleninku, zlehka promícháme a můžeme podávat.

Poznámka:

Můžete orestovat zeleninu podle svého výběru co kdo má rád. K číně se hodí hranolky, brambory i rýže, jelikož není suchá, ale naopak má šťávičku.

www.toprecepty.cz

Autor: Bibinka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz