Recepty - Poctivá masová gulášovka

22.10.2009 06:00

Suroviny:

Asi půl kila předního hovězího masa, stačí i méně, podle množství polévky, já použila hovězí žebra, větší cibule, paprika, masox, sůl asi 2 brambory, 2 lžíce hladké mouky, 5 stroužků česneku, majoránka, pepř, lžička chili, olej.

Postup:

Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu. Pak přidáme červenou papriku a malinko posmažíme s cibulí, ale opatrně, abychom ji nepřipálili, aby nezhořkla.Zalijeme vodou, přidáme masox a v tlakovém hrnci vaříme půl hodiny. Mezitím si uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme brambory, majoránku a rozetřený česnek. Ještě chvilinku vaříme, aby se nám provařila mouka.

Poznámka:

 

Autor: Jana Remkova

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 04.05.2024

Svátek má Květoslav

Citát pro dnešní den

Aby ses mohl poučit ze svých chyb, musíš si nejprve své chyby umět přiznat.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz