22.10.2009 06:00
Asi půl kila předního hovězího masa, stačí i méně, podle množství polévky, já použila hovězí žebra, větší cibule, paprika, masox, sůl asi 2 brambory, 2 lžíce hladké mouky, 5 stroužků česneku, majoránka, pepř, lžička chili, olej.
Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu. Pak přidáme červenou papriku a malinko posmažíme s cibulí, ale opatrně, abychom ji nepřipálili, aby nezhořkla.Zalijeme vodou, přidáme masox a v tlakovém hrnci vaříme půl hodiny. Mezitím si uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme brambory, majoránku a rozetřený česnek. Ještě chvilinku vaříme, aby se nám provařila mouka.
Autor: Jana Remkova
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz