Recepty - Hovězí plec na klouzkách

01.11.2009 06:00

Suroviny:

Hovězí plec (asi 500g), cibule, naložené klouzky ve sladkokyselém nálevu,pikantní hořčice, sladká smetana, pepř, worčestr, tuk na pánev.

Postup:

Houby zcedíme a nálev použijeme – plecko nakrájíme na plátky, které potřeme hořčicí a vložíme do nálevu i s kořením, které v tom nálevu je –t.zn. celý pepř, nové koření, bobkový list, hořčičné semeno, koriandr apod. – marinujeme nejméně hodinu, samozřejmě, čím déle tím líp. Plátky vyjmeme a osušíme ubrouskem. Dáme na rozpálený tuk a zpěněnou cibuli. Prudce osmahneme po obou stranách, podlijeme horkou vodou a dusíme asi 25 min. Pak přidáme houby a dusíme do měkka ještě asi 20 min. Využijeme na podlití i část nálevu, který to ještě dokoření. Podle chuti okořeníme (pepř, sůl, pár kapek worčestru. Maso a houby vyndáme, do omáčky nalejeme smetanu (lze i šlehačku a vše rozmixujeme do hladka. Vratíme maso a houby, případně dochutíme. Lze podávat s rýží, houskovým knedlíkem i těstovinami

Poznámka:

 

Autor: Jana Remkova

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 26.04.2024

Svátek má Oto

Citát pro dnešní den

Abys mohl vidět duhu, musí napřed přijít déšť.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz