Recepty - Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou

27.11.2009 06:00

Porce

4

Příprava

45 minut

Suroviny:

1 bal. gnocchů, 200g anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 1/2 pórku, 1 šlehačka, 1 zakysaná smetana, muškátový květ, pepř, sůl, máslo na vymazání a tvrdý sýr na posypání (eidam, gouda, niva)

Postup:

Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na pánev dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a až pustí omastek přidáme nadrobno nakrájený česnek. Orestujeme a po chvilce přidáme na 1/4 měsíčky nakrájený pórek. Orestujeme, okořeníme, přidáme šlehačku a zakysanou smetanu. Chvilku provaříme. Smícháme s uvařenými gnocchi a dáme do máslem vymazané zapékací formy. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme (na 200°C cca 25 min.) Dobrou chuť.

Poznámka:

Hrála jsem s klukama pexeso a tak moje gnocchi zůstaly v trobě o trochu déle naž jsem původně chtěla. Sýr na povrchu už trochu chroupal, což by neměl. Tak snad to bude příště akorát.

Autor: Paprika

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.12.2024

Svátek má Žaneta

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz