06.01.2010 06:00
4
30 min
200ml bulguru + lžíce oleje 200ml hrášku – čerstvý nebo mražený 1 svazek zeleného chřestu (svazek v krámě rozbalte a podívejte se na uříznuté konce, často prodávají plesnivý) pořádný svazek pažitky (co se vejde do kroužku mezi palcem a ukazováčkem) 200ml ořechů nebo mandlí – hrubě nasekaných a opražených bez tuku 2 vejce natvrdo na zálivku: 1 stroužek česneku utřený se solí šťáva z jednoho citronu 150ml olivového oleje extra-virgin 2 plátky citronu, 1 lžička cukru a oříšek másla, sůl – na uvaření zeleniny
Uvařte vejce a ochlaďte. Nakrájejte pažitku. Nasekejte a opražte ořechy. Opražte bulgur na lžíci oleje po dobu asi 2 – 3 minut. Ušlehejte zálivku. Vyloupejte hrášek a chřest oloupejte v poslední třetině stonku a nakrájejte na cca 2cm dlouhé kousky. Do kastrolu dejte 2 plátky citronu, lžičku cukru, oříšek másla a trochu soli, zalijte horkou vodou a přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte hrášek a chřest a vařte po dobu asi 3 – 4 minut, aby zelenina zůstala křupavá. Oceďte a částí vývaru zalijte bulgur a nechte nabobtnat. Vejce rozkrájejte na kostičky. Smíchejte bulgur, zeleninu, vejce, polovinu ořechů, polovinu pažitky a dvě třetiny zálivky a dobře promíchejte. Vychlaďte. Ozdobte druhou polovinou ořechů a pažitky a pokapejte zbytkem zálivky. Podávejte s rozpečenou pitou.
Autor: opuncie
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz