Recepty - Kolac s horkou cokoladou

19.12.2009 06:00

Porce

6 osob

Příprava

2hodiny 25minut,doba peceni:25minut,chlazeni:1hod.

Suroviny:

100g zmekleho masla 40g mouckoveho cukru spetka soli 1 vejce 200g prosate hladke mouky+1 lzice na praci s testem Napln: 200g hořké čokolády 2dl sladké smetany 5polévkových lžic mléka 1rošlehané vejce Navíc: sušené ovoce na zatížení těsta

Postup:

-nejprve si připravime těsto,v míse utřeme mslo,cukr a sul a pak za staleho michani přidejte vejce a vymichejte hladkou a jednolitou hmotu. -za staleho michani do ni dale pridavejte postupne mouku,dokud se nespoji s puvodni hmotou,vypracujte těsto a nechte je 2hodiny odpočivat v ledničce -predehrejte troubu na 180°C,z testa vyvalejte placku o prumeru 33cm -vymazte dortovou formu o prumeru 26cm a vlozte do ni testo,propichejte je vidlickou a zakryjte pecicim papirem a ten zatezkejte susenym ovocem,pecte 15minut,po upeceni susene ovoce a pecici papir odstrante -pripravte si napln:cokoladu rozdrte na male kousky a prilijte k ni mleko a smetanu a vse michejte v hrnci na velmi mirnem ohni tak dlouho,dokud neziskate hustou kasi,pote hrnec odstavte z ohne a smes jeste michejte,aby byla zcela jednotliva. -do naplne pridejte rozslehane vejce a smes nalijte na upeceny korpus,pote formu vratte do trouby a korpus pecte jeste 10minut. -dort nechte vychladnout a pote jej ulozte na hodinu do lednicky,posypte jej kakaem a podavejte

Poznámka:

Nez testo ulozite do lednicky,zabalte je do potravinarske folie

Autor: monikach

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 06.05.2024

Svátek má Radoslav

Citát pro dnešní den

Cesta bez překážek obvykle nevede nikam.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz