Recepty - Pivovarský kotlet

30.10.2009 06:00

Porce

4

Suroviny:

4 vepřové kotlety s kostí 150 g strouhaného eidamu 100 g čerstvého strouhaného křenu 2 lžičky plnotučné hořčice 1 lžíce másla maggi pepř sůl olej hladká mouka

Postup:

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme maggi a potřeme hořčicí. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Pak plátky masa obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova (nejprve zprudka, následně teplotu snížíme). Mezitím nastrouháme sýr a křen - pro "otrlé a žíznivé" v poměru 1:1, pro ostatní podle individuální chuti, nejlépe však tak, jak je uvedeno v ingrediencích. Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme horké. Ve výpeku rozpustíme lžíci másla, promícháme všechny masové odpečky, zaprášíme moukou a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Šťávu zredukujeme na požadovanou hustotu a dochutíme solí, pepřem a případně malým množstvím hořčice. Horké kotlety podlijeme šťávou a posypeme sýrovo-křenovou směsí, která by se po chvilce měla začít roztékat. Podáváme nejlépe s chlebem a korbelem vychlazeného piva.

Poznámka:

Pokrm i jeho název pochází z restaurace Pivovarský dvůr pod hradem Zvíkov.

www.toprecepty.cz

Autor: Eliza

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 22.11.2024

Svátek má Cecílie

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz