Recepty - Pivovarský kotlet

30.10.2009 06:00

Porce

4

Suroviny:

4 vepřové kotlety s kostí 150 g strouhaného eidamu 100 g čerstvého strouhaného křenu 2 lžičky plnotučné hořčice 1 lžíce másla maggi pepř sůl olej hladká mouka

Postup:

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme maggi a potřeme hořčicí. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Pak plátky masa obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova (nejprve zprudka, následně teplotu snížíme). Mezitím nastrouháme sýr a křen - pro "otrlé a žíznivé" v poměru 1:1, pro ostatní podle individuální chuti, nejlépe však tak, jak je uvedeno v ingrediencích. Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme horké. Ve výpeku rozpustíme lžíci másla, promícháme všechny masové odpečky, zaprášíme moukou a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Šťávu zredukujeme na požadovanou hustotu a dochutíme solí, pepřem a případně malým množstvím hořčice. Horké kotlety podlijeme šťávou a posypeme sýrovo-křenovou směsí, která by se po chvilce měla začít roztékat. Podáváme nejlépe s chlebem a korbelem vychlazeného piva.

Poznámka:

Pokrm i jeho název pochází z restaurace Pivovarský dvůr pod hradem Zvíkov.

www.toprecepty.cz

Autor: Eliza

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz