30.10.2009 06:00
4
4 vepřové kotlety s kostí 150 g strouhaného eidamu 100 g čerstvého strouhaného křenu 2 lžičky plnotučné hořčice 1 lžíce másla maggi pepř sůl olej hladká mouka
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme maggi a potřeme hořčicí. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Pak plátky masa obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova (nejprve zprudka, následně teplotu snížíme). Mezitím nastrouháme sýr a křen - pro "otrlé a žíznivé" v poměru 1:1, pro ostatní podle individuální chuti, nejlépe však tak, jak je uvedeno v ingrediencích. Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme horké. Ve výpeku rozpustíme lžíci másla, promícháme všechny masové odpečky, zaprášíme moukou a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Šťávu zredukujeme na požadovanou hustotu a dochutíme solí, pepřem a případně malým množstvím hořčice. Horké kotlety podlijeme šťávou a posypeme sýrovo-křenovou směsí, která by se po chvilce měla začít roztékat. Podáváme nejlépe s chlebem a korbelem vychlazeného piva.
Pokrm i jeho název pochází z restaurace Pivovarský dvůr pod hradem Zvíkov.
Autor: Eliza
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Cecílie
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz