02.01.2010 06:00
20 min + doba na pečení
1 celé kuře (nebo kuřecí čtvrtky, hlavně s kůží) 1 pytlík mražené zeleniny (asi 350g) 1 velká cibule 2 rajčata několik stroužků česneku grilovací koření, sladká paprika, sůl trochu hladké mouky 1/3 až 1/2 kostky másla brambory jako přílohu (nejlépe nové)
Začneme s tím že si rozčvrtíme celé kuře, odkrájíme přebytečnou kůži na krajích (na mase ponecháme) a ostatní věci (krk, křídla zkrátka všechno co tam nechceme). Z toho si uděláme vývar buď na polévku a nebo s ním můžeme podlévat kuře při pečení. Když máme čtvrtky připravené, tak prstem oddělíme kůži od masa, ale neodstraňujeme, jenom vytvoříme jakousi kapsu. Do ní pak rovnoměrně rozložíme po celé ploše masa na plátky nakrájené stroužky česneku. Na jednu čtvrtku jeden stroužek. Potom dáme na pár hodin do ledničky odležet. Na pečení doporučuji dostatečně velký pekáč, aby bylo kolem masa místo. Před pečením obalíme čtvrtky ve směsi hladké mouky a koření. Rozehřejeme máslo a zprudka pár minutek opečeme stranu s kůží, pak maso obrátíme a dáme péct do trouby. Asi na 200° přibližně 1 hodinu (možná o trochu déle). Během pečení poléváme vývarem, do kterého můžeme zamíchat zbytek mouky s kořením. Asi po 10ti minutách pečení přidáme do pekáče nakrájenou cibuli, tím dostaneme základ pro omáčku, za dalších pár minut přidáme nakrájená rajčata a potom mraženou zeleninu. Proto je dobré mít kolem masa dostatek místa. Brambory si můžeme uvařit buď zvlášť, ale já je dělám tak že je nakrájím na velký kusy a pak je rozložím přímo vedle masa do šťávy se zeleninou. Krásně tím nasáknou a jsou šťavnatý. Dělají se tak půl hodinky (záleží na velikosti), takže je dobrý si to rozvrnhout tak aby byly hotové nastejno. Dobrou chuť :)
Autor: Beris
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz