Recepty - Babičina žemlovka s jablky a bez rozinek

23.12.2009 06:00

Porce

pro 5 - 6 osob

Suroviny:

1 pokrájená veka, 3 velká jablka, 2 lžíce medu, 2 skořicové cukry, 0,5 litru mléka, 2 žloutky, 2 bílky, máslo na vymazání pekáčů.

Postup:

Zapneme troubu na 180-200°C. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, v misce je smícháme se skořicovým cukrem a medem. V druhé misce smícháme mléko, skořicový cukr a žloutky. Pekáček dobře vymažeme máslem. Dno vymazaného pekáčku pokryjeme plátky veky, lehce a rychle namočených v mléce (hodí se na to kuchyňská pinzeta nebo kleště). Na ně naskládáme jablka a na ně opět namočenou veku. Vrstvíme do vypotřebování všech surovin, poslední vrstva je namočená veka. Horní vrstvu pokapeme rozpuštěným máslem a přikryjeme alobalem, pekáček dáme do trouby. Pečeme asi 20-30 minut, než zezlátne horní vrstva. Pak pekáček vyndáme na žemlovku dáme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Pekáček vrátíme asi na 5 minutdo trouby ,než sníh zezlátne. Jíme teplé i studené.

Poznámka:

Jablka do tohoto pokrmu dodají velké množství vlákniny, proto jich do žemlovky "narveme" co nejvíc.

Autor: bambula1

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 06.05.2024

Svátek má Radoslav

Citát pro dnešní den

Cesta bez překážek obvykle nevede nikam.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz