Šafrán - více jak trochu jiná restaurace

14.06.2010 21:51

Šafrán je nejdražší koření na Zemi. Trvale voní, má aromatickou, dráždivou příchuť, léčivé účinky, uklidňuje a podporuje trávení. Restaurace Šafrán na rozdíl od koření nepatří k nejdražším, ale výjimečná je zcela určitě. Nabízí unikátní koncept neustále se obměňujících menu, servírovaných v atraktivním a útulném prostředí. Šafrán je restaurace, ve které je gastronomie požitkem. Stačí sem zajít a kulinářské sny se promění ve skutečno

Šafrán trochu jiná restaurace

Nekuřácká restaurace situovaná na nádherném místě Malé Strany na začátku parku Kampa je nejen ideálním místem pro romantické večeře, ale také pracovní obědy či přátelské schůzky. Pokud si hosté přejí, není problém uspořádat jakýkoliv typ oslavy, večírků nebo jiných společenských akcí. Kapacita činí 60 míst.

Restaurace s přátelskou a vstřícnou atmosférou nabízí vynikající středozemní kuchyni. Můžete zde ochutnat jídla z čerstvých ryb, denně připravovaných těstovin i další speciality. V restauraci Šafrán preferují jednoduchou úpravu čerstvých mas, sezónní zeleninu a bylinky, díky čemuž plně vynikne pravá chuť jídla. Polední i večerní menu se často obměňuje. Protože restaurace spolupracuje i s externími mistry kuchaři, specializujícími se na rozmanité národní gastronomie, nehrozí stereotyp. A k výtečným jídlům nabízí vinný lístek velký výběr vín z Itálie, Argentiny, Chille i Moravy.

Během dne si hosté mohou vybírat ze tří hlavních jídel, která doplňuje studený bufet. Každé jídlo obsahuje trojici pokrmů. Za jeden oběd tak návštěvník může ochutnat několik různých úprav masa, těstovin nebo ryb. Večerní menu se skládá ze studeného bufetu, polévky a pěti hlavních chodů za jednotnou cenu. Dále celý den je k dispozici stálý jídelní lístek.

Šéfkuchařem a zároveň spolumajitelem restaurace Šafrán je Michael Váňa, který o sobě říká, že je kuchařem samoukem, protože výuční list zahodil a čtyři roky na odborném učilišti považuje za ztracený čas. Působil v několika předních pražských restauracích a též v jedné z nejlepších restaurací ve Švédsku. 
Michael Váňa prosazuje heslo, že tu nejlepší kvalitu si zasluhuje každý host bez ohledu na to, jestli je to král nebo ne. Sám říká: "VIP hosty si nepamatuji, nevěnuji jim zvláštní pozornost."

KONTAKTY
Restaurace Šafrán
Adresa: Říční 1, Praha 1
Zastávka tramvají Újezd (č. 6, 9, 22, 23).
Otevřeno denně od 11.30 - 23.30 hod.
T.: +420 257 224 633
E.:
kampa@restaurant-safran.cz
www.restaurant-safran.cz

Autor: TZ: Šafrán

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz