Lehotříkolka - báječný letní Tip zdravého pohybu

06.05.2010 09:21

Společnost AZUB Bike představila první českou lehotříkolku AZUB ECO Trike. SPEZI, největší veletrh alternativní cyklistiky na světě, se stal dějištěm dlouho očekávané události. Společnost AZUB Bike zde představila svou horkou novinku pro letošní sezonu - lehotříkolku původní české konstrukce AZUB ECO Trike. Nabídne vše, na co jsou zákazníci uherskobrodské společnosti zvyklí: originální design, kvalitní materiály a perfektní zpracování.

Lehotříkolka AZUB ECO Trike

SPEZI, největší veletrh alternativní cyklistiky na světě, se stal dějištěm dlouho očekávané události. Společnost AZUB Bike zde představila svou horkou novinku pro letošní sezonu - lehotříkolku původní české konstrukce AZUB ECO Trike. Nabídne vše, na co jsou zákazníci uherskobrodské společnosti zvyklí: originální design, kvalitní materiály a perfektní zpracování.

Na samotném designu pracovali více než rok konstruktéři AZUB Bike ve spolupráci s inženýry VUT v Brně. Výsledkem je extrémně pevný rám z ALU slitiny, perfektní ergonomie a unikátní IPS polohovací systém. Díky němu lze flexibilně nastavit sklon sedačky buď pro pohodovější klidnou, nebo naopak dravější sportovní jízdu. Zárukou komfortu i na nerovných silnicích jsou potom 20ʺ kola s možností doplnit pneumatiky Schwalbe Big Apple.

O bezpečnou jízdu se starají dvě bubnové brzdy Sturmey Archer v předních kolech. Velmi praktický je potom malý poloměr zatáčení a plnohodnotných 24 rychlostí. S ECO Trike tak lze bez problémů projet i poměrně obtížným terénem. Tříkolku lze na přání dovybavit blatníky, opěrkou hlavy, zrcátky nebo nosičem.

AZUB ECO Trike je první tříkolkou, která se kompletně od návrhu po konečnou montáž vyrábí v České republice. Její koncept navíc prošel v průběhu vývoje několika testovacími jízdami, mj. i více než šestitýdenní cestou po náročných terénech Islandu. Celková cena tříkolky přitom nepřesáhne 40 000 Kč, což ji řadí mezi nejdostupnější tříkolky na trhu.

Lehokola jsou pohodlnější a hlavně zdravotně nezávadnější variantou klasických kol. Mezi jejich přednosti patří ideální poloha těla při jízdě, která zabraňuje tradičním bolestem krční páteře, zad nebo zápěstí (ruce se totiž o řidítka nopírají). Jízda na lehokole je navíc mnohem rychlejší díky efektivnímu přenosu síly opřením se do sedačky, světový rychlostní rekord při jízdě po rovině činí 132,5 km/h. Tříkolky jsou potom stabilnější a ještě pohodlnější variantou lehokol.

více informací: www.azub.cz

 

Autor: TZ Azub

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz