Nové vícegenerační hřiště pro cvičení venku vzniklo na Praze 6

28.05.2010 12:42

Další skvělou možnost, jak aktivně trávit volný čas v místě svého bydliště, mají lidé v okolí Červeného vrchu. Ve vnitrobloku panelových domů mezi ulicemi Mozambická a Etiopská mají nové venkovní vícegenerační hřiště.

Nové vícegenerační hřiště

„Posilovací stroje jsou jednoduše ovladatelné, každý stroj je opatřen návodem, jak na něm správně cvičit," řekl místostarosta Jan Záruba, odpovědný za oblast životního prostředí. „Proto jsou vhodné hlavně pro starší občany v seniorském věku," dodal.

Součástí venkovního seniorského hřiště je kromě devíti posilovacích a protahovacích strojů také hra kuželky a koutek pro nejmenší děti. V rámci revitalizace vnitrobloku bylo obnovení travnatých povrchů, prosvětlení prostoru a úprava keřů. Přibyly nové lavičky, stolky a odpadkové koše. Úpravy stály městskou část 3,7 milionu korun.

Součástí včerejšího slavnostního otevření nového hřiště bylo odpoledne věnované seniorům. Ti se mohli u odborníků poradit, jak se zdravě stravovat, mohli se nechat namasírovat nebo nechat změřit tlak. Jak správně cvičit na strojích jim poradil David Huf se svým týmem cvičitelů.

Hřiště na Červeném vrchu bude během června zařazeno mezi lokality, kde probíhá pravidelné venkovní cvičení organizované městskou částí.

Radnice přistoupila k realizaci již druhého venkovního seniorského hřiště, první se již druhým rokem s úspěchem používá na Petřinách. „Poprvé jsme se inspirovali v Madridu a upřímně nás překvapil zájem, jaký tady lidé o cvičení venku mají," řekl starosta Tomáš Chalupa. Několik posilovacích strojů nechala radnice umístit i na v parku na Ladronce.

zdroj:
www.praha6.cz/
msalek@praha6.cz
Martin Šalek
tiskový mluvčí
220 189 957
Městská část Praha 6


 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Nové vícegenerační hřiště - Praha 6

Nové vícegenerační hřiště - Praha 6

Nové vícegenerační hřiště - Praha 6

Nové vícegenerační hřiště - Praha 6

Nové vícegenerační hřiště - Praha 6

Nové vícegenerační hřiště - Praha 6


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz