Tisková zpráva - Nový prostor „Zelená hruška“

09.12.2009 20:32

 ( Praha 9.12. 2009 Green Pear Tip) ) Symbolem internetového portálu, kde se prezentují věci, které se dějí  v Praze, je provokativně zelená hruška. Praha je babylon až neuvěřitelného množství všemožného dění, a tak není vůbec jednoduché vymyslet systém, jak mapovat vše tak, aby se nezapomnělo na něco významně podstatného.

Vymysleli jsme svůj vlastní prostor „Zelenou hrušku“,  prostor ničím neohraničený, prostor, kde je místo pro všechno a pro každého, kdo se nějakým pozitivním způsobem podílí na životě hlavního města. Obdivujeme vše, co dobře funguje, co je chytré, co nám přináší radost, vše, co obohacuje naši duši i tělo. Vůbec si nelámeme hlavu s tím, jak ty věci třídit, nebo jak je selektovat a proč taky. Život podle pravítka je jednoznačná nuda, ano, povinnosti máme všichni, musíme je plnit, mají v našem životě místo a musejí mít svůj řád, ale my k nim chceme vytvářet protipól. Chceme ukazovat, že i se všemi povinnostmi a zodpovědností lze prožít  ten hodnotně nejkrásnější, pestrý život s mnoha příjemnými prožitky. Tak do toho, obklopujme se  kamarády, lidmi, se kterými je nám fajn, věcmi , které nás těší, cestujme a obdivujme vše, co za to stojí.

 „Zelená hruška“ není superlativem, hruška je skutečný, opravdový život, který je na hony vzdálený brilantnímu PR. Určitě nám není lhostejné, kdo stránky „ Zelené hrušky“ čte, čtenáři jsou vyživující míza, vy čtete a hruška roste a košatí se. Je dobré, že cítíme, jak hruška přibývá na síle, objevují se další náměty a nápady nadšených lidí. Nejdeme napříč spektrem sociálního ani věkového rozložení čtenářů, ale křížem krážem. Rejdíme ve všech vrstvách a baví nás to, vytváříme zdravý chaos a evidentně to baví i čtenáře, dnes jsou jich již tisíce.

Máme radost z toho, že získáváme příznivce přirozenou cestou, cestou zájmu. Přirozenost je vlastnost, která se dnes příliš nenosí, necháváme se až příliš ovlivňovat ideologií, dříve komunistickou, dnes reklamní. Jsou však na světě věci nenápadné a nádherné ve své přirozené kráse, věci, které si zaslouží, abychom je objevovali a obdivovali. A je lhostejné, jestli vás uchvátí díra po suku ve staré stodole, kterou prochází paprsek slunce a nebo jestli váš obdiv a zájem patří nablýskanému mercedesu. Mercedes je totiž obdivuhodné auto,  ale z úhlu technické a designové dokonalosti, nikoliv jako znak společenské úrovně svého majitele.

Začali jsme před rokem  psát první řádky hrušky a prvotním pocitem bylo trochu zděšení. Najednou se zde začaly objevovat věci paradoxně od sebe vzdálené. Recept na mexické fazole vedle koncertu České filharmonie, Hurvínek vedle baletu Národního divadla. To ale přece není špatně, přece doba, kdy jsme věci zametali pod koberec, je dávno pryč.  Pokud chceme mít prostor opravdu ničím neohraničený, musí tady být místo i pro věci a události obyčejné a všední. Výjimkou snad jsou pouze věci morálně odporné, agresivní a urážející.

To, co čtenáři nejvíce čtou, vypovídá o tom, že s morální krizí ve společnosti to nebude tak špatné, jak se o tom mluví. V popředí zájmu jsou informace o výstavách, divadle a koncertech. Následují rubriky „Vaše jasná realita„ - čtení o bydlení, „ Dobré ráno s hruškou“ - úvahy a zamyšlení, „Zima už je za dveřmi„ – doporučení, kam v letošní zimě na hory v tuzemsku a na Slovensku.

Připravujeme věci nové, které nás fascinují, které obdivujeme. Jsou to projekty, které ovlivňují tvář našeho města. Připravujeme kampaně pro podporu zajímavě odvážných developerských projektu,  bydlení. Věnovat se tématu kvality bydlení považujeme za hodně důležité, je to jeden z prvků, který má vliv na  spokojenou náladu ve společnosti.

„ Hruška„ je nový fenomén, který se uchytil v popředí zájmu informačních webů, máme z toho upřímnou radost, máme radost z každého nového čtenáře, z každého nového partnera. „Zelená hruška“ má svůj význam, a to je důležité, plní své poslání, a tím je šíření zajímavých názorů a myšlenek. Naše je adresa je krátká a stručná: www.praha-tip.cz – klikněte a dostanete se do volného prostoru informací o dění v hlavním městě Praha.     

Green Pear Tip s.r.o. (GPT)
Zdeněk Nesveda
Podnikatelská 558
190 11 Praha 9 Běchovice
e - mail: redakce@praha-tip.cz 

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz