Veletrh Holiday World Praha 2011 - letos již po dvacáte !

02.02.2011 21:48

Jubilejní 20. ročník prestižního středoevropského veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD proběhne na Výstavišti Praha – Holešovice ve dnech 10. – 13. 2. 2011, jako obvykle v souběhu s dalšími dvěma oblíbenými veletrhy – TOP GASTRO a GOLF WORLD PRAGUE. HOLIDAY WORLD  2011 – partnerskou zemí po letech opět Slovensko!

Veletrh Holiday World  Praha 2011

Při příležitosti již 20. ročníku oblíbeného veletrhu HOLIDAY WORLD, nejvýznamnější akce svého druhu ve střední Evropě, opět profesionálové z oblasti cestovního ruchu i laičtí milovníci cestování společně naberou inspiraci z aktuální a kompletní nabídky nadcházející hlavní turistické sezony, získají mnoho dalších zajímavých a užitečných informací a potěší se skutečně nabitým doprovodným programem. Záštitu nad veletrhem převzal ministr pro místní rozvoj České republiky Ing. Kamil Jankovský.

V rámci HOLIDAY WORLD 2011 se představí téměř 700 vystavovatelů zhruba z padesátky zemí světa. Odborná i laická veřejnost budou mít možnost porovnat nabídky a služby téměř 80 cestovních kanceláří včetně „navrátilců“ CK Blue Style a CK Fischer. Formu tradiční společné prezentace svých členů kromě AČCKA volí letos poprvé také ACK ČR se zastřešujícím mottem „Pod křídly asociace“. ACK ČR navíc připravila doprovodný program po celou dobu veletrhu ve střední hale Průmyslového paláce. První dva dny veletrhu jsou jako již tradičně vyhrazeny odborné veřejnosti, víkend pak bude patřit veřejnosti laické.

Mezi tradičními vystavovateli z řad našich geografických sousedů se představí velmi silná sestava zemí ze Středomoří, chybět nebudou ani exotické země jako Thajsko, Kuba, Dominikánská republika, Indonésie, Sýrie, Tunisko, Izrael a další. K obnovené premiéře se připravují expozice Egypta, Jamajky a Maroka a jako úplní nováčci se letos na veletrhu HOLIDAY WORLD představí Vietnam, Filipíny, Korea, Etiopie, zástupce Senegalu a Keňa.
Významnou část vystavovatelů tvoří české a slovenské regiony ve formě krajů, regionálních subjektů nebo samostatných měst. K nejrozsáhlejším patří kraje Karlovarský a Ústecký, mezi samostatnými městy potom Příbram, Znojmo a Piešťany. Návštěvníci budou moci na veletrhu „procestovat“ celou naši republiku a seznámit se s místními turistickými atrakcemi a možnostmi trávení volného času. Vše „v kostce“ pak budou moci spatřit na reprezentativní expozici Czech Tourismu.

Partnerskou zemí veletrhu HOLIDAY WORLD 2011 se po téměř deseti letech stalo opět Slovensko, země, kterou jako „cizinu“ vnímá u nás jen opravdu málokdo. Slovensko využije Holiday World nejen k prezentaci svých přírodních krás, krajů a regionů, ubytovacích kapacit nebo například lázní, ale také na podporu hokejového mistrovství světa v roce 2011 v Košicích a Bratislavě. Vlčí maskot Goooly bude návštěvníky lákat k hokejovým hrátkám na speciálně vybavené ploše v blízkosti slovenského národního stánku v levém křídle Průmyslového paláce.
Vyhrávat ale budou návštěvníci na HOLIDAY WORLD 2011 moci nejen vstřelením puku do brány. Po loňské velmi úspěšné premiéře připravují organizátoři ve spolupráci s vystavujícími cestovními kancelářemi i letos soutěž “Zájezdy za milión” s exkluzivní možností získat slevové kupony na příští hlavní turistickou sezonu - pouze při osobní účasti na veletrhu. Ve hře jsou také mimořádné bonusy při příležitosti 20. výročí HOLIDAY WORLD v podobě výhry zájezdu do Dominikánské republiky. K soutěži je zprovozněna speciální internetová stránka www.zajezdyzamilion.cz.

Po loňské premiéře a „zkušebním provozu“ připravila Incheba Expo Praha na páteční odpoledne od    14 hodin možnost vstupu za cenu běžného vstupného pro laickou veřejnost. Všichni, kteří jsou pravidelnými předplatiteli cestovatelských magazínů spolupracujících s veletrhem nebo ti, kteří si zakoupí ten daný výtisk s propagací veletrhu, zde totiž naleznou poukázku na vstupenku, kterou u pokladny vymění za vstupenku oficiální.

Jistě inspirující součástí odborného doprovodného programu bude téma Technické památky – fenomén cestovního ruchu, připravené ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj. Pod tímto názvem se v pátek 11.2. v 10.30 hod. uskuteční seminář vedený Ing. arch. Marií Tomíškovou z Ústavu územního rozvoje v Brně a hned v blízkosti konferenčního sálu v pravém křídle Průmyslového paláce budou moci návštěvníci shlédnout stejnojmennou výstavu věnovanou evropskému systému cestování po technických památkách ERIH a příkladům z ČR prezentovaných jak celostátně, tak i po jednotlivých krajích s tématy Pivovarnictví, Hutnictví a Hornictví.

Jubileum letos slaví i doprovodný program pro veřejnost World Film. V rámci již 10. ročníku festivalu se mohou návštěvníci těšit mimo jiné na premiéru filmu Steva Lichtaga Poslední lovci, na projekci filmu Dana Přibáně Trabantem napříč Afrikou či na film Petra Horkého Přechod Grónska na lyžích. World Film vyplní v Křižíkově pavilónu B svým programem oba víkendové dny a jeho součástí budou i tradiční fotografické výstavy Jiřího Kolbaby, Rudolfa Švaříčka a Hany Růžičkové. Po loňské premiéře také nebude ani letos chybět festival Expediční kamera, tentokrát doplněný o ochutnávky libanonské kuchyně. Za pozornost zajisté stojí také veřejná tisková konference Pohádkových a zážitkových regionů ČR, která proběhne ve čtvrtek v 10:30, či putovní výstava "Turistická pohlednice 2011“ ve Veletržní hale.

TOP GASTRO 2011 – pozvěte opět své chuťové buňky do ráje!
Také TOP GASTRO oslaví malé „kulatiny“ – letos se můžeme těšit na 5. ročník tohoto gastronomického veletrhu, jehož obliba s každým rokem stoupá. Odborníci z oboru gastronomie se opět na holešovickém výstavišti setkají s příznivci dobrého jídla na přehlídce všeho, co souvisí s gastronomií. Na prezentaci svého zboží a služeb budou lákat firmy vyrábějící a prodávající technologie a technické doplňky, provozní, exteriérové a interiérové vybavení, nebude chybět prezentace kultury stolování, vybavení restaurací a kaváren a neodmyslitelně k veletrhu patří také účast producentů špičkových technologií, surovin pro gastronomii, potravin a nápojů.

Letos poprvé se představí na oficiálních expozicích zástupci firem z Itálie, Japonska a Lotyšska. Chybět nebude ani zastoupení Německa, Polska, Turecka či Slovenska. Poprvé v samostatné expozici představí své členy Potravinářská komora ČR a  také SČMVD představí přední výrobce z České republiky. Garancí kvality všeho, co bude na TOP GASTRO 2011 k vidění, je jistě i záštita Asociace hotelů a restaurací ČR.

V nabitém doprovodném programu nebude kromě neodmyslitelných ochutnávek, prezentací a přednášek chybět loni velmi úspěšný speciální gastronomický program GASTRO TOUR - aktivní gastronomické studio, které organizátor připravil ve spolupráci s odborným partnerem, společností T&M Creative, s.r.o. Dalším bodem doprovodného programu je soutěž Mistr kávy, která k výstavě patří již od jejího prvního ročníku, velké pozornosti se jistě bude těšit i Barista Open pod organizačním zastřešením společnosti Škola kávy, s.r.o. vedené Robertem Trevisanem. Velkým lákadlem by měla být letos také prezentace malých pražíren kávy v pavilónu TOP CAFÉ - představí se jich téměř dvacet z celé České republiky. Jejich kávu bude možné degustovat a porovnávat. Módní trendy v profesních oděvech pro kuchaře, servírky či pokojské představí na módních přehlídkách Atelier IVN. V neposlední řadě je pak pro návštěvníky připravena malá škola carvingu ovoce a zeleniny pod taktovkou CZECH CARVING STUDIA.

GOLF WORLD PRAGUE  2011 – Nejste-li ještě milovníky „sportu gentlemanů“, stanete se jimi!
Nejmladší součástí oblíbeného trojlístku veletrhů z období před začátkem jara je GOLF WORLD PRAGUE, specializovaný veletrh golfu a golfového turismu, na který se návštěvníci letos mohou těšit počtvrté.

I letos je cílem veletrhu, který soustřeďuje subjekty golfového turismu a prodejce golfových potřeb do jednoho místa a prezentuje odborné i laické veřejnosti vše, co se stále oblíbenějším sportem gentlemanů souvisí, zejména poskytnout inspiraci do nadcházející sezóny. Za tím účelem představí 20 vystavovatelů ze všech koutů světa návštěvníkům atraktivní domácí i zahraniční golfové destinace, nejnovější vybavení a publikace s golfovou tematikou. Každý bude mít na GOLF WORLD PRAGUE 2011 mimo jiné příležitost vyzkoušet své golfové dovednosti a zasoutěžit si na dvou putting greenech nebo na jednom ze dvou realistických golfových simulátorů. Chybět nebudou speciální greeny pro úplné začátečníky.

Podrobné informace o veletrzích a jednotlivých doprovodných programech naleznete na www.incheba.cz, www.holidayworld.cz, www.top-gastro.cz, www.golfworldprague.cz

 


HOLIDAY WORLD 2011

20. ročník středoevropského veletrhu cestovního ruchu

TOP GASTRO 2011

5. ročník gastronomického veletrhu

GOLF WORLD PRAGUE 2011

4. ročník specializovaného veletrhu golfu a golfového turismu


Termín konání: 10. – 13. 2. 2011

10. – 11. 2. pouze pro odborné návštěvníky
12. – 13. 2. pro veřejnost
Otevírací hodiny: Pro odborníky:  10. 2. – 11. 2.   10.00 – 18.00
Pro veřejnost:  12. 2. 09.00 – 18.00       13. 2. 09.00 – 17.00
Místo konání: Výstaviště Praha - Holešovice

Počet vystavovatelů: 873

Výstavní plocha: 24.000 m2

Počet zastoupených zemí: vystavovatelé ze 47 zemí světa

Vstupné: 140 Kč  plné vstupné pro dospělé návštěvníky
70 Kč   zlevněné vstupné pro studenty, seniory a děti do 15 let
600 Kč  vstupné pro odborníky
300 Kč   rodinné vstupné (2 dospělí+ 2 děti do 18 let)
80 Kč    TOP GASTRO

 

DOPROVODNÝ PROGRAM VELETRHU HOLIDAY WORLD 2011
 

„ZÁJEZDY ZA MILION“
PÓDIUM V LEVÉM KŘÍDLE PRŮMYSLOVÉHO PALÁCE
 
ČTVRTEK 10. 2. 2011
15.00 Losování soutěže
 
PÁTEK 11. 2. 2011
16.00 Losování soutěže
 
SOBOTA 12. 2. 2011
11.00 Losování soutěže
12.00 Vyhlášení výsledků soutěží pro vystavovatele
(O nejpůsobivější stánek, O nejzajímavější tiskový materiál)
13.00 Losování soutěže
15.00 Losování soutěže
16.30 Losování soutěže
 
NEDĚLE 13. 2. 2011
11.00 Losování soutěže
13.00 Losování soutěže
15.00 Losování soutěže
 

DOPROVODNÝ PROGRAM PRO ODBORNÍKY
 

VELKÝ SÁL – Levé křídlo Průmyslového paláce
ČTVRTEK 10. 2. 2011
12.00 Aktuální vývoj prodejního software pro CK a CA
PÁTEK 11. 2. 2011
11.00 Právní aspekty prezentací na internetu
 
MALÝ SÁL č. 1 – Pravé křídlo Průmyslového paláce

ČTVRTEK 10. 2. 2011
10.30 Ministerstvo pro místní rozvoj - kulatý stůl k problematice „Česko jede"
12.00 Egyptská centrála cestovního ruchu - tisková konference: Egypt č. 1 v charterové dopravě, aktuální situace, novinky na léto 2011
13.30 Ministerstvo pro místní rozvoj - přednáška
15.30 CK Monatour - prezentace

PÁTEK 11. 2. 2011
11.00 ing. arch. Marie Tomíšková (Ústav územního rozvoje Brno) - Technické památky – fenomén cestovního ruchu
12.30 AČCKA – odborný program
 
MALÝ SÁL č. 2 – Střední hala Průmyslového paláce
ČTVRTEK – NEDĚLE
Doprovodný program ve spolupráci s ACK ČR.
 
PYRAMIDA
ČTVRTEK 10. 2. 2011
10.30 Slavnostní zahájení Holiday World 2011 – včetně vyhlášení „Osobnosti cestovního ruchu roku 2010 – Holiday World Award
 
LEVÉ KŘÍDLO PRŮMYSLOVÉHO PALÁCE
10. - 13. 2. 2011 - Expediční kamera (LK180) - premiérové promítání nejlepších cestovatelských filmů uplynulé sezóny z celého světa. Diskuse s autory a protagonisty filmů.
 
LAPIDÁRIUM
ČTVRTEK 10. 2. 2011
15.00 Ministerstvo pro místní rozvoj a Czech Tourism - zasedání Celostátního kolegia cestovního ruchu
 
ZAJÍMAVOSTI NA STÁNCÍCH VYSTAVOVATELŮ
 
Expediční kamera (LK 180) – po celou dobu výstavy
Premiérové promítání nejlepších cestovatelských filmů uplynulé sezóny z celého světa. Diskuse s autory a protagonisty filmů. 
 
Orientální restaurace Klub cestovatelů (LK 180) – po celou dobu výstavy
Výstava fotografií „Příběh cestovatele“ – ukázka z tvorby 25 předních fotografů a dobrodruhů.
Ochutnávky specialit libanonské kuchyně.
KOVOTOUR PLUS s.r.o. (SH 201) – po celou dobu výstavy
Srdečně zve všechny návštěvníky veletrhu na svou expozici, na kterou zavítají mimo jiné významné osobnosti společenského a kulturního života, jako je Jan Přeučil, Jan Čenský, Milan Drobný, Luděk Sobota, Václav Vydra a mnohé další.


ČTVRTEK 10. 2. 2011
10.00 – 18.00
Destinační společnost Východní Čechy (VH 520) - ukázka výroby ručně vyřezávaných dřevěných hraček – pan Bukáček, držitel ocenění Nositel tradice
11.00 
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO (LK 040) - veřejná prezentace výstupů projektu "Sloh se nepíše, na sloh se kouká".
11.30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji
13:30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji
15:30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji

PÁTEK 11. 2. 2011
10.00 – 18.00
Destinační společnost Východní Čechy (VH 520) - ukázky drátenického řemesla – pan Kulhánek, majitel dobové řemeslné dílny „U dráteníka“
10.00 – 18.00
Orientální restaurace Klub cestovatelů (LK 180) – malování henou
11.30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji
13.00 – 17.00
Orientální restaurace Klub cestovatelů (LK 180) – nepálské tance
13:30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji
15:30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji
17.00
Orientální restaurace Klub cestovatelů (LK 180) - minikurz arabské kuchyně


SOBOTA 12. 2. 2011
9.00 – 18.00
Destinační společnost Východní Čechy (VH 520) - ochutnávka tradiční východočeské medoviny – pan Saifr, včelař, výrobce nejvíce druhů medoviny v České republice
9.00 – 18.00
Orientální restaurace Klub cestovatelů (LK 180) – malování henou
11.30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji
13:30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji
Liberecký kraj (VH 610) - autogramiáda Jaroslava Němečka - autora současného komiksu Čtyřlístek
14.30
Liberecký kraj (VH 610) - autogramiáda akademické malířky Barbory Kyškové, autorky pohádkových postaviček z projektu "Za pověstmi Českého ráje", ilustrátorky mnoha knih například: Rona dcera loupežníka, Ostrov tet, Záhada dinosaurů
15:30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji
17.00
Orientální restaurace Klub cestovatelů (LK 180) - minikurz arabské kuchyně


NEDĚLE 13. 2. 2011
9.00 – 17.00
Destinační společnost Východní Čechy (VH 520) - ukázky výroby zdobeného perníku – pan Janoš, perníkář, držitel ocenění potravina Pardubického kraje ve své kategorii
11.30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji
13:30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji
15:30
Liberecký kraj (VH 610) - losování o zážitky v Libereckém kraji
16.00
Channel Crossings (LK 070) - losování o 2týdenní jazykový kurz ve Velké Britanii
DOPROVODNÝ PROGRAM PRO VEŘEJNOST
WORLD FILM

SOBOTA 12. 2. 2011
09:30 MARTIN KUČMIN - ADRENALIN BEZ BARIÉR
Vítězný film Soutěže amatérských filmařů WorldFilm 2010.
Nahlédněte do života tří mladých lidí, které život nezatlačil do kouta a pro které je každý den takový adrenalin bez bariér...
- Projekce filmu
10:00 H+Z: AFRIKA I
První díl slavného filmu nejslavnější cestovatelské dvojice Zikmund a Hanzelka 
- Projekce filmu
10:30 MIROSLAV NÁPLAVA - PŘEDSTAVENÍ KNIHY LEGENDA H+Z
Cestopisy Hanzelky a Zikmunda vycházely ve své době ve stotisícových nákladech v celkovém počtu 6 milionů výtisků! Popularita autorů se rovnala slávě filmových hvězd. Díky komunistické cenzuře a uvěznění mezi ostnaté dráty železné opony po roce 1968 zůstaly dlouho pouze v knihovnách jejich obdivovatelů. Ale značka H+Z zůstává pojmem i dnes. 
Miroslav Náplava, editor výboru z díla Zikmunda a Hanzelky představí tuto výjimečnou knihu. Spojeno se speciálním prodejem titulu. 
- Beseda, projekce filmu
11:00 EVA PALATOVÁ - OLA LAMA - JIŽNÍ AMERIKOU "PO CELÉ DÉLCE"
Beseda, projekce a křest bohatě fotograficky laděné knihy (Jota 2011) o půlročním putování s batůžkem na zádech takřka celou délkou jihoamerického kontinentu (Ekvádor, Peru, Bolívie, Argentina, Chile). Chcete se dovědět, co skrývá ukrytý přívažek knížky „Malý průvodce baťůžkáře“, proč autorce zamotala hlavu nejvíc Bolívie a k tomu ochutnat pravou bolivijskou čokoládu? Přijďte! 
- Beseda, projekce fotografií
12:00 HANKA RŮŽIČKOVÁ + INSTITUT DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE
Jak fotit na cestách a jak s pořízenými fotografiemi pracovat? Inspirujte se fotografiemi, příběhy a doporučeními cestující fotografky Hany Růžičkové, kterou odbornými radami a ukázkami zpracování fotografií doplní lektor Institutu digitální fotografie. 
- Přednáška, projekce filmu
13:00 MARTIN PROCHÁZKA - DIVOKÁ AFRIKA
Při přednášce vás zavedeme do nejstaršího a jednoho z největších parků 
Afriky. Velikostí se rovná malému státu. Žije v něm na 137 druhů savců, téměř 500 druhů ptáků a 112 druhů plazů. Při promítání navštívíme jižní část podél Krokodýlí řeky. Dále se přes střední část dostaneme až na úplný sever k řece Limpopo, která tvoří severní hranici JAR a Krugeru se Zimbabwe. 
- Beseda, projekce fotografií
14:00 PETR HORKÝ - PŘECHOD GRÓNSKA NA LYŽÍCH
Jedna z nejtěžších polárních expedic, jaké planeta Země nabízí. Přechod největšího ostrova světa – Grónska od východu na západ. Lyže, sáně, 85kg zátěže a bezmála 600km přes druhý největší pevninský ledovec světa. Bílá pustina, trhliny, ledovcová voda a šest lidí… 
- Beseda, projekce filmu a fotografií
15:00 JIŘÍ JANEČEK A VIKTOR CHYTKA - RALLYE DAKAR ARGENTINA CHILE
Nejsledovanější a nejnáročnější rallye světa na vlastní kůži! Piloti Jiří Janeček a Viktor Chytka obsadili v kategorii nováčků Rallye Dakar "First time Challenge" celkovou pátou příčku a jako historicky čtvrtá posádka Čechů zdolali tento závod v kategorii automobilů. Jak se jede Dakar? Přijďte to zjistit! 
- Beseda, projekce filmu + automobil ze závodů v expozici!
16:00 DAN PŘIBÁŇ - TRABANTEM NAPŘÍČ AFRIKOU
Politicky nekorektní dokumentární roadmovie o 20 000 kilometrů dlouhé cestě napříč Afrikou. O cestě, kterou stojí za to podniknout, i když si na ní tolikrát opakujete nikdy víc, a když, tak ne trabantem. Pokud patříte mezi ty, kterým je líto, že jste nejeli s námi, tenhle film to vynahradí. Vezmeme vás s sebou. Užijte si všechny starosti, radosti, jiné lidi, jiné zvyky, hromadu problémů, byrokracii... Tohle je skutečná Afrika! 
- Projekce celovečerního filmu, beseda a diskuse 

NEDĚLE 13. 2. 2011
09:30 HONZA ODEHNAL - NEPÁLEM NA MOTORCE
Průzkum Nepálu trochu jinak? Třeba na legendárních motorkách Royal Enfield… 
- Projekce filmu
11:00 KAREL WOLF - PLACHETNICÍ K ANTARKTIDĚ
Plavba historickou trojstěžňovou plachetnicí z Ohňové země podél břehů Antarktidy až do Jižní Afriky trvala celých 53 dní. Vysněná plavba začala drsnou zkouškou v Drakeově průlivu, kde jsme nemilosrdně bojovali s mořskou nemocí, a pokračovala krajinou jako vystřiženou z obrazů Salvadora Dalího. Mezi ledovými krami se tísnily skupiny rypoušů sloních a nebo statisícová hejna fotogenických tučňáků. Divokost krajiny vrcholila na subantarktickém ostrově Jižní Georgia, kde jsme navštívili mnoho opuštěných velrybářských stanic z počátku minulého století. 
- Beseda, projekce filmu a fotografií
12:00 STEVE LICHTAG - POSLEDNÍ LOVCI
Navštivte vzdálený, podivný svět. Prožijte příjemné i kruté okamžiky, které přináší lamalerským velrybářům drsný život na indonézském ostrově Lembata. Tito lovci, jako jedni z posledních na naší planetě, loví tradičním způsobem nejen velryby ale i delfíny a manty. Už po staletí vyplouvají na starých dřevěných člunech, aby vyzbrojeni bambusovými harpunami sváděli s gigantickými vorvani nelítostné boje na život a na smrt. Ne vždy odcházejí z boje vítězně. 
Dramatický dokument nabízí nejen vzrušující okamžiky ale také momenty k zamyšlení nad nejistou budoucností této komunity, jejíž přežití závisí nejen na odvaze ale i štěstí těchto „posledních lovců“. 
- Beseda, projekce filmu
13:00 VAŠEK A OLGA ŠILHOVI, LENKA KLICPEROVÁ - AFRIKA V NÁS
Afrika v nás… To je titul nové výpravné knihy s knihy s mnoha velkými fotografiemi, kterou má na svědomí autorská trojice Olga a Václav Šilhovi a Lenka Klicperová. Přijďte na besedu, kterou tito milovníci Afriky doplní o unikátní fotografie ze svých cest. 
- Beseda, projekce fotografií

14:00 LOSOVÁNÍ SOUTĚŽÍ
Cestovatelské knihy, DVD, předplatné magazínu Lidé a Země, jízdenky od Student Agency.

14:30 JIRKA KOLBABA - FOTOGRAF NA CESTÁCH - SPLNĚNÝ SEN
V tomto nestandardním pořadu představí cestovatel množství snímků přírody, lidských tváří, zvířat a situací ze všech šesti kontinentů planety. Tento exotický výlet objasní specifika některých oblastí, přiblíží subjektivní pocity autora při snímání fotografií a přirozeně motivuje diváky k jejich vlastním cestovatelským projektům a fotografování. Setkání plné inspirací mimo jiné objasní mechanizmy globálního cestování a zásady kompoziční tvorby. 
- Beseda, projekce filmu a fotografií

16:00 VLADIMÍR PLEŠINGER - PERU POD KŮŽÍ
Kdyby někdo uspořádal anketu o nejrozmanitější a současně nejzajímavější zemi světa, patřilo by Peru k favoritům. Směsice jeho přírodních a historických pozoruhodností je tak dokonale „namíchaná“, až se z toho točí hlava. Od předlouhého peruánského pobřeží Pacifiku se směrem do vnitrozemí zdvíhají nejvyšší hory tropického pásma, aby se pak snížily do obrovské pralesní pánve, již vytvořila nejmocnější řeka světa Amazonka, která v oněch peruánských velehorách pramení. 
- Beseda, projekce fotografií 
DOPROVODNÝ PROGRAM VELETRHU TOP GASTRO 2011

DOPROVODNÝ PROGRAM
Křižíkův pavilón E – „PROFI PAVILON“
Termín 10. – 13. 2 2011

GASTRO TOUR
Efektivita a kreativita gastronomických provozů, cesta ke zvýšení ziskovosti, efektivnosti a kvality
T&M CREATIVE, s. r. o., odborný partner veletrhu TOP GASTRO, připravil pro majitele a provozovatele restaurací, jídelen, kaváren, vináren, barů, kuchaře a další odborníky z oboru prezentaci funkčních gastronomických konceptů.
Prezentace formou restauračního provozu vám představí koncepty zaručující kvalitu, efektivitu, úsporu finančních prostředků a navýšení zisku při vašem podnikání. V rámci odborného programu vyslechnete zajímavé tipy pro provoz či rady kuchařů při živé přípravě menu, které budete mí možnost ochutnat stejně jako  nealko nápoje, pivo a víno.
Program, ochutnávky a občerstvení včetně nápojů jsou pro provozovatele, provozní, zástupce provozoven, kuchaře, odborníky v termínu 10. - 11. 2. oproti registraci bezplatné.
Počet míst v restauraci je omezen, přednost mají rezervace předem.

Program interaktivní zóny GASTRO TOUR – gastrostudia spojeného s veletržní restaurací, pavilon E, expozice č. 70.

ČTVRTEK 10. 2. – PÁTEK 11. 2. 2011
GASTRONOMICKÝ BLOK PRO REGISTROVANÉ ÚČASTNÍKY
Prezentace konceptu hotelové snídaně (dopoledne) / coffe break (odpoledne) – gastronomického konceptu – zážitkové gastronomie.
Případové studie, receptury od předních kuchařů, ukázky a trénink výrobních postupů. Sledování ekonomiky provozu pomocí pokladního a skladového systému. Degustace prezentovaných receptur a nápojů. Diskuse s odborníky. Tombola.
10.15 - 12.30 hod.  dopolední blok
12.30 -  12.45 hod.   módní přehlídka profesních oděvů Atelieru IVN PROFI (pouze ve
 čtvrtek)
13.15 - 15.30 hod.   odpolední blok
15.30 -  15.45 hod.   módní přehlídka profesních oděvů Atelieru IVN PROFI (pouze ve
 čtvrtek)
15.45 - 18.00 hod.  provoz veletržní restaurace gastrostudia GASTRO TOUR

SOBOTA 12. 2. 2011
Den na téma „ZÁŽITKOVÁ ČESKÁ NÁRODNÍ GASTRONOMIE“
9.00 - 11.00 hod. provoz veletržní restaurace gastrostudia GASTRO TOUR
11.00 - 18.00 provoz veletržní restaurace gastrostudia GASTRO TOUR, prezentace a nabídka čtyřchodového menu na téma české národní gastronomie;  anketa o neoblíbenější položku menu, slosování anketních lístků o tři ceny

NEDĚLE 13. 2. 2011
9.00 - 11.00 hod. provoz veletržní restaurace gastrostudia GASTRO TOUR
11.00 - 12.00 hod. provoz veletržní restaurace gastrostudia GASTRO TOUR
souběžně módní přehlídka profesních oděvů Atelieru IVN PROFI
12.00 – 13.00 hod. prezentace slovenské národní gastronomie připravená ve spolupráci se Slovenskou agenturou pro cestovní ruch formou bezplatných degustací
13.00 - 15.00 hod. provoz veletržní restaurace gastrostudia GASTRO TOUR
souběžně párování českých sýrů s českými pivními speciály spojené s degustacemi
15.00 - 17.00 hod. provoz veletržní restaurace gastrostudia GASTRO TOUR


Organizátor: T&M CREATIVE, s. r. o.
Generální partner: INCHEBA PRAHA, spol. s r. o.
Hlavní partner: UNOX, VECTRON, VITANA
Partner: ATELIER IVN, BASYS, G. BENEDIKT, BLANCO, EUROAGENTUR HOTELS&TRAVEL, INTERLACTO, KARLOVARSKÉ MINERÁLNÍ VODY, MLÉKÁRNA HLINSKO, MOAK, MOOD MEDIA GROUP, OPOJ NÁPOJE, REMBRANDT DONUTS, VINOFOL
Odborný partner: PRVNÍ SOUKROMÁ HOTELOVÁ ŠKOLA V PRAZE
Mediální partneři: GASTRO PLUS, GASTRO MAGAZÍN, GASTRO&HOTEL, HOTREQ-CAFE&PATISSERIE, HOTREQ-ROČENKA DODAVATELŮ www.gastrotour.cz, www.horeca-dodavatel.cz, www.incheba.cz, www.top-gastro.cz, www.turistika.cz

CZECH CARVING STUDIO
Křižíkův pavilón E – „PROFI PAVILON“

Prezentace umění vyřezávání ovoce a zeleniny.
Předvádět budu:
Eliška Vostalová - vítězka JUNIORSKÉ CARVINGOVÉ EXTRALIGY
členka CZECH-SLOVAK CARVING TEAMu

Malá škola CARVINGU Luďka Procházky (vítěze světové kuchařské olympiády v kat. kuchařské artistiky):
Čt – So 10. 2. – 12. 2. 2011
od 11.00 hod. -  12. 30 hod.
od 14.30 hod. -  16.00 hod.
NEDĚLE 13. 2. 2011
od 13.00 hod. -  14.30 hod.


Křižíkův pavilon C – TOP CAFÉ 2011
Termín 10. – 13. 2 2011

Pavilon je složen ze tří částí:
1 - část expozice vystavovatelů – distributorů kávy a kávovarů
2 -  část  expozice regionálních mikropražíren – čeští producenti pražené kávy
3 – část prostor pro Mistrovství baristů ČR -  soutěže Mistr Kávy a  Barista Open doplněný o vystavený šálek, do něhož bylo připraveno dosud největší cappuccino na světě – registrovaný světový rekord.

PROGRAM SOUTĚŽÍ BARISTŮ – TOP CAFÉ 2011
ČTVRTEK - 10. 2. 2011
11.00 - 11.30
zahájení soutěží baristů a oficiální představení sekce Mistr kávy v České barmanské asociaci za účasti prezidenta CBA Aleše Svojanovského a vedoucího sekce Mistr kávy Roberta Trevisana

11.30 – 17.00
Semifinále -  2. ročník Mistr kávy Junior
Semifinále - 8. ročník Mistr kávy

PÁTEK - 11. 2. 2011
11.00 - 14.00
Semifinále 2. ročník Mistr kávy Junior
Semifinále 8. ročník Mistr kávy

14.30 - 17.00
Semifinále 2. ročník Mistr kávy Junior
Semifinále 8. ročník Mistr kávy

18.00
Vyhlášení finalistů soutěže Mistr kávy a Mistr kávy Junior

SOBOTA - 12. 2. 2011
11.00 - 16.00
2. ročník Barista Open

11.00 - 17.00
Příprava finalistů soutěže Mistr kávy a Mistr kávy Junior

17.00
Vyhlášení vítězů soutěže týmů Barista Open

NEDĚLE - 13. 2. 2011
11.30 - 16.00
Finále 2. ročník Mistr kávy Junior
Finále 8. ročník Mistr kávy

17.00
Poděkování všem aktérům soutěží
Vyhlášení vítězů soutěží baristů Mistr kávy a Mistr kávy Junior
Předání pohárů a hodnotných cen

Slosování vizitek návštěvníků o zajímavé ceny.

Změna programu vyhrazena

Autor: TZ: Incheba

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz