Charita Praha slaví tři krále 6.ledna 2011

03.01.2011 17:25

V den slavnosti Zjevení Páně (svátek tří králů) ve čtvrtek 6. ledna 2011 pořádá Charita Praha pod záštitou starosty Městské části Praha 2 na Náměstí Míru kulturní a prezentační akci pro veřejnost s názvem CHARITA SLAVÍ TŘI KRÁLE. Připraven je program pro děti, tradiční příchod tří králů na velbloudech, dětská vystoupení a další doprovodný program.

„Svátek tří králů je spjat s tradicí obdarování - tři králové nesli do Betléma své dary chudému, nově narozenému dítěti. Podobná je i charitní práce. Chudým, potřebným a znevýhodněným přináší charita dary v podobě pomoci, která řeší jejich aktuální tíživou situaci,“ říká Pavel Šimek, koordinátor akce. Vedle prezentace činnosti Arcidiecézní charity Praha mohou návštěvníci shlédnout dětská vystoupení – sborový zpěv a divadelní představení s tříkrálovou tematikou.

Bohatý program je připraven zejména pro děti. Mohou se v průběhu odpoledne svést na ponících, zúčastnit se soutěže v kreslení či si vychutnat cukrovou vatu. Vyvrcholením programu bude po 16. hodině příjezd tří králů na velbloudech na náměstí k živému Betlému. V 16:30 bude sloužena mše svatá v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru. Program potrvá do 18 hodin.

Happening CHARITA SLAVÍ TŘI KRÁLE je jednou z doprovodných akcí, které Charita pořádá v souvislosti s tradiční celostátní Tříkrálovou sbírkou. Kolednické skupinky vychází ve dnech kolem svátku tří králů do ulic a sbírají dary na podporu charitních sociálních, zdravotních, rozvojových a humanitárních projektů. Sbírka je největší akcí svého druhu v České republice, každoročně je do ní zapojeno přes 30 tisíc dobrovolníků. Přílohou tiskové zprávy je program akce v .pdf formátu.                          
 

Pro více informací:
Mgr. Pavel Šimek
zástupce ředitele, koordinátor akce CHARITA SLAVÍ TŘI KRÁLE
simek@charita-adopce.cz
tel.: 222 512 401, mob.: 603 516 899

Arcidiecézní charita Praha
Londýnská 44
120 00 Praha 2
www.praha.charita.cz
www.trikralovasbirka.cz

 

Autor: Arcidiecézní charita Praha

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz