Píseň Imagine zaplní Václavské náměstí, buďte u toho!

20.10.2009 18:05

Co dokáže propojit 93 zemí světa? Co dokáže spojit tisíce organizací všech kultur a národností a aktivovat miliony dobrovolníků, kteří dennodenně pořádají desítky akcí ve všech světových městech?

A co dokáže přimět tisíce Čechů, aby společně na Václavském náměstí zazpívali Lennovovo Imagine? Za vším stojí jeden společný hlas Světového pochodu za mír a nenásilí, jedinečné mezinárodní akce, která přijde začátkem listopadu i do Česka.

Světový pochod za mír a nenásilí je mezinárodní akce, jejímž smyslem je dát prostor všem, kdo nejsou spokojeni se současnou násilnou situací ve světě a chtějí pro změnu k lepšímu také něco udělat. Pochod vyšel 2. října z Wellingtonu na Novém Zélandu a během tří měsíců projde téměř celý svět a dojde až do Argenity, kde bude 2. ledna 2010 zakončen.

Do Prahy přijde Světový pochod v neděli 1. listopadu a u této příležitosti proběhne řada akcí. Největší bude multikulturní MÍR party na Václavském náměstí – v úterý, 3.listopadu od 17hodin, na kterou jste všichni zváni. Společně se zde pokusíme o vytvoření nového světového rekordu v karaoke s písní Imagine. Poté proběhne multikulturní průvod Prahou ve stylu karnevalu v Riu a na závěr vypustíme thajské lucerny přání, které již Prahu zaplavily v rámci akce Light the future 2. října a měly velký úspěch. V rámci pochodu proběhne v ČR také konference v Senátu Parlamentu ČR, 2.11. od 9hodin.

Záměrem pochodu je odstranění jaderných zbraní, postupného snížení počtu konvenčních zbraní a podpisu mezinárodních smluv o neútočení. Dále také dosáhnout toho, aby se vlády států zřekly války jako platného způsobu řešení konfliktů. Dalším důležitým cílem je uznat a oslavit to nejlepší ze všech rozmanitých kultur a národů na Zemi.

Videopozvánka: http://www.youtube.com/watch?v=bfssBDvBbGI

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 02.05.2024

Svátek má Zikmund

Citát pro dnešní den

Řekni mi to, já to zapomenu. Ukaž mi to, možná si to zapamatuji. Nech mě zkusit si to a já to pochopím.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz