SK EXPRES – Na Slovensko nejlíp trefí Slovák – Náš Tip „ Žltý Expres“ Turancar – Praha – Slovensko

29.04.2009 13:25

Praha -Slovensko, pomalu se přibližující čas prázdnin nás nutí se zamyslet, kam se v létě vypravíme, náš tip je tentokrát Slovensko.

SK EXPRES –  Na Slovensko nejlíp trefí Slovák – Náš Tip „ Žltý Expres“  Turancar  –   Praha  –  Slovensko

Nový projekt SK EXPRES  „ Praha – Slovensko" bude ve spolupráci se slovenskými partnery každý týden uveřejňovat nové tipy inspirativních možností turistických pobytů u našich východních sousedů. Začínáme tím důležitým, dopravou, a záměrně vybíráme slovenského autobusového dopravce. Každý den máme možnost vidět na autobusovém nádraží na Florenci „Žltý expres" nitranské společnosti Turancar. Shodou okolností tento dopravce letos slaví své 20. výročí vzniku.

Možná malé dilema, zda originální slovenské texty překládat do češtiny. Náš názor je, že to nutné není, naopak, my rozumíme Slovákům a oni nám. Také se určitě nechceme vracet k otázce rozdělení, je to minulost a je to tak. Pro nás je důležité, že Slovensko je pro nás stále pohostinná nádherná země s obrovským množstvím přírodních a historických památek. Po letech začínáme Slovensko znovu objevovat a ukazovat svým dětem i vnoučatům, někdy i s nostalgickými vzpomínkami.

Snad právě na našich stránkách najdete ten správný tip pro letošní dovolenou a je i možné, že Slováci zde najdou tu správnou inspiraci a vypraví se v létě do Prahy.

SK EXPRES náš TIP

Turancar se představuje

Spoločnosť TURANCAR v tomto roku oslavuje 20. výročie svojho vzniku.

TURANCAR sa za toto obdobie vypracoval z malej autopožičovne až do pozície jednej z najvýznamnejších slovenských cestovných kancelárií, ako aj autobusových dopravných spoločností. Do portfólia činností patria aj ďalšie aktivity, ako sú medzinárodná kamiónová doprava, predaj autobusov ISUZU, predaj a servis automobilov Mercedes-Benz a Kia, ako aj aktivity v oblasti nehnuteľností.

Prevádzku na pravidelných autobusových linkách medzi Slovenskou a Českou republikou (sk expres) zabez­pečuje autobusmi značiek Mercedes-Benz a Setra.

Spojenie dopravca zabezpečuje tromi trasami – jedna „južným“ smerom na Bratislavu, Šamorín, Dunajskú Stredu, Veľký Meder, Komárno,Hurbanovo, Nové Zámky, Šurany, Levice, Krupinu, Dobrú Nivu, Zvolen a Banskú Bystricu

/Cestovný poriadok: http://www.turancar.sk/…601706.html/

Pre mnohých je iste zaujímavé aj spojenie tejto linky s kúpeľným mestom Dudince a vyhľadávaným „slovenským morom“ Podhájskou.

Druhá autobusová linka premáva po Slovensku „severnou“ trasou, a to cez Piešťany, Topoľčany. Partizánske, Prievidzu, Handlovú, Žiar nad Hronom,
Zvolen a Banskú Bystricu

/Cestovný poriadok: http://www.turancar.sk/…000008.html/

 

Ďalšia autobusová linka premáva trasou Trnava, Sereď, Nitra, Zlaté Moravce, Nová Baňa, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zvolen a Banská Bystrica

/Cestovný poriadok: http://www.turancar.sk/…606705.html/

T.Z. Turancar

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Turancar - Praha Slovensko


Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
ukonceni premavky
Dobry den, velmi me mrzi,ze uz nejezdite do Londyna.Vase byvala cestujici.
Lenka Bui
27.01.2011 11:30

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz