Velká Fatra – Hrabovská Dolina – dobrý Tip Praha – Slovensko

01.06.2009 11:02

Pohoří Veľká Fatra je považováno za přírodní klenot Slovenska a od roku 1973 bylo prohlášeno za Chráněnou přírodní oblast. Nyní se tato celá lokalita nachází na území Národního parku Velká Fatra ( NAPAVF )

Velká Fatra – Hrabovská Dolina – dobrý Tip  Praha – Slovensko

Máme možnost se zde setkat s unikátními chráněnými druhy fauny i flóry. V lesích zde trvale žijí šelmy, rys, vlk, ale i medvěd. Dominantou okolní krajiny je nejvyšší vrchol Velké Fatry Ostredok tyčící se do 1595 m.

Horská vesnička Vlkolinec je zcela určitě nejčastějším cílem turistů. Soubor asi čtyřiceti dřevěných  původních chalup z 16. – 19. století patří ke kulturnímu dědictví zapsanému do seznamu UNESCO. Ještě včas si různé instituce začaly uvědomovat jedinečnost této lokality a v současné době začíná proces za zachování a oživení původních tradic života. Vesnička v nadmořské výšce 720 metrů se svými dvaceti obyvateli má tak velikou šanci k  obnově původních tradic. Jedná se o dlouhodobý  náročný projekt. Mapa Fatra.

Do této oblasti vás chceme pozvat nejen pro její historii, ale i současnost. Najdeme zde  množství dobře značených turistických tras, jsou tady  možnosti kvalitního ubytování, nachází se zde lyžařské středisko skipark  Malino Brdo, kam vás dopraví v létě i v zimě pohodlná kabinková lanovka. Od  horní stanice se vám potom otevřou ty nejkrásnější panoramatické výhledy na Liptov, Nízké Tatry a v dálce spatříte i nejvyšší dominanty Vysokých Tater.

Další možnosti aktivní rekreace poskytuje nedaleký areál termálního parku  Bešeňová, kde se nachází množství vnitřních i venkovních bazénů napájených z přírodních zdrojů. 

Apartmány Fatrapark

Dnešní náš tip je na ubytování v kvalitních komfortně zařízených apartmánech za mimořádně příznivé ceny. Myslíme si, že právě tady máte velkou možnost najít to správné místo pro vaši letní dovolenou.

Informace, ceny, akce, fotogalerie na webových stránkách: http://www.fatrapark1.sk/sk/

  

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 23.04.2024

Svátek má Vojtěch

Citát pro dnešní den

Život je plný závazků a odpovědnosti, nejsou však důležitější než ty, které máme sami k sobě.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz